Футбол

Шахтар розгромив суперника на зборах завдяки шикарному Мудрику

Гірники» впевнено переграли Домжале (3:0) в рамках Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine.

Склад Шахтаря: Трубін – Конопля, Козік, Матвієнко, Михайліченко – Степаненко (Криськів, 66), Судаков – Топалов, Бондаренко, Мудрик – Тотовицький.

Шахтар сьогодні провів дві товариські зустрічі. У першій половині дня «гірники» обіграли Аль-Адалу та подарували Йовічевічу дебютну перемогу. На вечірній матч хорват виставив основу Шахтаря зі Степаненком у ролі капітана. В суперниках був скромний Домжале. Якщо Рома зараз занадто сильна для чемпіона України, то словенці – занадто слабкі.

Шахтар дуже непогано виглядав з Домжале. Вдавалися різноманітні атаки: і через короткий пас, і закидання на хід Мудрику, і рейди Мудрика з власної половини. Ви вже зрозуміли, що Михайло був центральною фігурою матчу. Він перетворюється в лідера, бере ініціативу на себе і дуже непогано грає. Сьогодні він оформив дубль.

«Гірники» вмикали високий пресинг і перехоплювали м’яч на чужій половині. Так народився перший гол – після відбору Судаков і Мудрик обігралися п’ятками в штрафному майданчику. Георгій заробив пенальті, Михайло його реалізував. Шахтар потужно розпочав, це вже був другий момент – перед тим Степаненко здалеку пробив у стійку.

Матвієнко вирізав фірмову передачу з глибини на хід Мудрику. Михайло одним дотиком прийняв м’яч і відіграв опонента, а другим вразив ворота. Так Шахтар подвоїв перевагу. А через кілька хвилин рахунок став розгромним, коли Топалову допоміг забити рикошет. Донеччани справляли хороше враження в усіх аспектах.

Дивно, як з такою грою не відзначився Тотовицький. Він вийшов на позиції центрфорварда та мав щонайменше три гольові моменти. З першого витиснув максимум, пробивши п’ятою в стійку, а от далі… Андрій погано замкнув подачу Коноплі точно на голову, а потім з кількох метрів не влучив у ворота після класного проходу Мудрика.

Ближче до кінця матчу Шахтар функціонально просів і припустився кількох грубих помилок. Нічого дивного – Йовічевіч відіграв весь матч одним складом, а Домжале у перерві повністю змінив одинадцятку. Словенці подарунками не скористалися та зазнали розгромної поразки.

Editor

Recent Posts

Довбик потрапив до символічної збірної туру в Ла Лізі

Нападник "Жирони" Артем Довбик потрапив до символічної збірної попереднього туру в іспанській Ла Лізі. Довбик…

14 минут ago

Шищенко прокоментував втрачену перемогу Полісся над Зорею

Виконувач обов'язків головного тренера житомирського "Полісся" Сергій Шищенко поділився думками щодо результату матчу 27-го туру…

34 минуты ago

Вірт назвав слабке місце Луніна

Колишній воротар "Шахтаря" Юрій Вірт розповів, в якому аспекті гри голкіперу "Реала" Андрію Луніну необхідно…

54 минуты ago

Буяльський висловився про готовність Динамо до матчу проти Шахтаря

Капітан київського "Динамо" Віталій Буяльський поділився думками щодо прийдешнього матчу проти донецького "Шахтаря". Одним із…

1 час ago

Провідний гравець Кривбасу поділився очікуваннями від матчу проти Дніпра-1

Півзахисник криворізького "Кривбасу" Дмитро Хомченовський поділився думками щодо прийдешнього матчу 27-го туру УПЛ проти "Дніпра-1".…

2 часа ago

Сабо прокоментував заяву Максимова про можливу відставку з Дніпра-1

Легендарний український тренер Йожеф Сабо прокоментував новину про можливу відставку Юрія Максимова з "Дніпра-1". Кілька…

2 часа ago