Футбол

Пробивають дно: скандал з Росією у світовому футболі набирає обертів

Розв’язана РФ повномасштабна війна проти України змусила ФІФА та УЄФА відсторонити від участі в міжнародних матчах російські збірні та клуби, що сильно вдарило по розвитку футболу країни-агресора.

Однак, замість того, щоб засудити військові дії, Російський футбольний союз (РФС) відчайдушно намагається судитися з міжнародними організаціями. Але всі їхні спроби марні.

Зазнавши невдачі в судах, футбольні функціонери РФС, щоб хоч якось компенсувати своє самолюбство, вирішили вдатися до своїх традиційних вже методів — шантажу і погроз. У РФ офіційно заговорили, що готові покинути ФІФА на знак протесту.

Про те, що рішення вийти з ФІФА може бути прийнято заявив глава РФС Олександра Дюков.

«До виключення РФС з ФІФА не дійде, думаю. Діалог ведеться, ми ведемо певні консультації. Але рішення стало для нас несподіваним. Очікуємо найближчим часом отримати якісь роз’яснення, чому перед його прийняттям не було будь-яких консультацій. Сподіваємося, що найближчим часом ця ситуація вирішиться.

Це не моє рішення, бюро чи виконкому — це рішення конференції. Якщо всі разом приймуть рішення про вихід з ФІФА, то технічну складову ми візьмемо на себе. Але це рішення має бути гранично зваженим.

Молоді гравці, тренери і всі повинні розуміти, що в такому випадку вони надовго будуть позбавлені можливості брати участь в міжнародних турнірах. Так, зараз вони цього позбавлені, але зараз йде процес оскарження, а також ведуться консультації. Є можливість, що прийняте рішення по РФС буде змінено», — наводить слова Дюкова «Чемпіонат».

Editor

Recent Posts

Себастьян Самуельссон уперше став батьком

Олімпійський чемпіон і володар двох золотих медалей світових першостей шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон уперше став…

11 минут ago

Барселона придумала суперплан, щоб «вкрасти» у Жирони Довбика

Нещодавно стало відомо, що український нападник Жирони Артем Довбик входить у список інтересів Атлетіко, однак…

40 минут ago

Фанати Ліверпуля влаштували емоційне прощання з Клоппом

В чемпіонаті Англії підійшов до завершення сезон 2023-2024. Бронзовим призером турніру став "Ліверпуль", який після…

1 час ago

В УАФ висловилися щодо питання мобілізації футболістів

Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко прокоментував діяльність організації в питанні мобілізації. Нещодавно стало відомо про…

2 часа ago

МакГрегор висловився про перемогу Усика над Ф’юрі

Зірка UFC Конор МакГрерор поділився враженнями від перемоги Олександра Усика над Тайсоном Ф'юрі. В ніч…

2 часа ago

Пушич прокоментував зміну формату Ліги чемпіонів

Головний тренер донецького "Шахтаря" Марино Пушич поділився думками щодо зміни формату Ліги чемпіонів. У сезоні…

2 часа ago