Новини

Мессі обійшов Пеле за кількістю голів і встановив низку досягнень

Поєдинок Аргентина – Естонія (5:0) став бенефісом Ліонеля Мессі, який забив усі голи своєї команди.

Таке гольове свято дозволило семиразовому володарю «Золотого м’яча» встановити кілька досягнень. Зокрема, Мессі обійшов Пеле за кількістю голів у кар’єрі – 769 проти 767.

Також 34-річний аргентинець випередив Ференца Пушкаша і вийшов на 4 місце у списку бомбардирів усіх національних збірних. У Мессі тепер 86 голів за збірну Аргентини, знаменитий угорець забив 84. Попереду Лео лише малайзієць Мохтар Дахарі (89), іранець Алі Даеї (109) і Кріштіану Роналду (117).

Мессі став третім гравцем в історії збірної Аргентини, який забив 5 голів у матчі за «альбіселестес», інформує Squawka. Попередні випадки були зафіксовані ще в 1941 і 1942 роках.

Крім того, цей пента-трик є другим у кар’єрі нападника – у 2012 році він забив 5 голів Байєру (7:1) в поєдинку Ліги чемпіонів. Ліонель – єдиний гравець в історії футболу, який відзначився 5-ма голами як в одному матчі ЛЧ, так і за національну збірну.

Жоден гравець в історії футболу не має більше очок за системою «гол+пас», ніж Лео. В активі Мессі 1100 очок в 974-х матчах за клуб і збірну. Щоб дійти до такої статистики, потрібно набирати мінімум 50 очок упродовж 22-х сезонів.

Цікаво, що для 5-ти голів у ворота Естонії форварду знадобилося 76 хвилин. За весь сезон чемпіонату Франції 2021/22 Мессі забив 6, провівши на полі 2153 хвилини.

Editor

Recent Posts

Відомий тренер оцінив подальші перспективи Дніпра-1

Відомий український тренер Олег Федорчук висловився про подальше майбутнє "Дніпра-1". В ЗМІ періодично з'являються повідомлення…

20 секунд ago

Легіонер Вереса оцінив шанси команди залишитися в УПЛ

Нападник рівненського "Вереса" Марко Мрвальєвич поділився думками щодо шансів команди залишитися в УПЛ. "Верес" є…

21 минута ago

Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас у 27-му турі УПЛ

"Дніпро-1" здобув перемогу над криворізьким "Кривбасом" у матчі 27-го туру української Прем'єр-ліги. Заключний ігровий день…

38 минут ago

Борячук висловився про першу перемогу Металіста 1925 зі Скрипником

Нападник харківського "Металіста 1925" Андрій Борячук поділився враженнями від нещодавньої перемоги над полтавською "Ворсклою". В…

60 минут ago

Григорчук висловився про переноси матчів Чорноморця та Шахтаря до Києва

Головний тренер одеського "Чорноморця" Роман Григорчук прокоментував зміну місця проведення матчів проти донецького "Шахтаря". Минулого…

1 час ago

Ломаченко близький до завершення кар’єри

Колишній чемпіон світу Василь Ломаченко висловився про своє майбутнє в боксі. Напередодні Ломаченко (17-3, 11…

2 часа ago