Футбол

Петраков розповів, чому відмінив матчі збірної

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про пропозиції, які мали «синьо-жовті» замість гри з ДР Конго.

«На жаль, контрольної гри не буде. Не вдалося знайти опонента, який би підійшов нам для підготовки й був готовий зіграти в потрібні нам дати – 22-23-го або 26 травня. Перш за все, хочу зазначити, що УАФ спільно з УЄФА здійснили, без перебільшення, титанічну роботу щодо спарингів. У час, коли завершуються клубні чемпіонати, а збірні ще не зібралися, знайти спаринг-партнера, який би підійшов для відпрацювання необхідної тактичної схеми на гру із шотландцями, украй складно.

Знаю, що УЄФА звертався з пропозицією щодо поєдинку до більшості відомих клубів Європи, але вони відмовилися в силу своїх обставин. Уже фактично домовилися про товариський матч 26 травня із ДР Конго, однак африканці відмовилися останньої миті з лише їм відомих причин.

Була можливість зіграти з двома клубами Сегунди, але я вважаю, що спаринг із цими командами, при всій повазі до них, не дав би нам користі, та й їхати тепер у спекотну Іспанію, коли грати треба на туманному Альбіоні, плюс переїзд туди-сюди – це все виснажує… Була пропозиція від збірної Литви зіграти матч у них, однак на штучному полі, що нам могло зашкодити.

Вацко пояснив, чому Петраков прибрав зі збірної України зірку Динамо

Мальта готова була зіграти, але 27-28 травня, а це надто пізно для нас, зважаючи на відновлення перед поєдинком у Шотландії. Виник ще варіант із Венесуелою, але я вже на той час ухвалив рішення, що краще буде провести двосторонню гру, в якій майже всі наші виконавці отримають по 90 хвилин навантаження, чого неможливо досягти в будь-якому контрольному матчі. Тобто варіанти були, але з тих чи інших причин вони нам не підійшли. Це моє рішення як головного тренера.

Внутрішній спаринг? Так, зараз це більш доцільно. Поділимо збірну на два склади, зіграємо в тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії, де ми готуємося понад три тижні, на вже добре знайомому нам полі, без зайвих переїздів та зміни клімату. У нинішній ситуації це єдиний прийнятний варіант», – поділився Петраков.

Editor

Recent Posts

Відомо, скільки тепер можуть заробляти українські арбітри

З'явилася інформація стосовно можливого підвищення зарплат українських футбольних арбітрів. Минулого тижня пожвавилися розмови стосовно фінансової…

13 минут ago

Антюх прокоментував нічию Зорі з Оболонню в УПЛ

Півзахисник луганської "Зорі" Денис Антюх підбив підсумки матчу 26-го туру УПЛ проти київської "Оболоні". В…

33 минуты ago

Гравець Ворскли поділився очікуваннями від матчу проти Полісся

Центральний захисник полтавської "Ворскли" Євген Павлюк поділився думками від прийдешнього матчу УПЛ проти житомирського "Полісся".…

52 минуты ago

Судаков прокоментував перемогу Шахтаря над ЛНЗ

Півзахисник донецького "Шахтаря" Георгій Судаков поділився думками щодо перемоги над черкаським "ЛНЗ" в УПЛ. У…

1 час ago

Юрченко оцінив шанси Металіста 1925 залишитися в УПЛ

Півзахисник харківського "Металіста 1925" Владлен Юрченко поділився думками щодо становища команди в турнірній таблиці УПЛ.…

2 часа ago

Один із лідерів АПЛ провів зустріч з агентом Судакова

Представники лондонського "Тоттенгема" провели зустріч з агентом півзахисника "Шахтаря" Георгія Судакова Вадимом Шаблієм. Про це…

2 часа ago