Новини

Сергій Ковалець: «Я заробив першу в історії українського футболу жовту картку»

29 років тому, 29 квітня 1992 року, національна збірна України провела свій перший матч в історії. Тодішня зустріч в Ужгороді зі збірною Угорщини завершилась поразкою нашої збірної — 1:3. Відтоді дата 29 квітня почала відзначатись як Всеукраїнський день футболу. Вона нагадує історичне минуле й той шлях, який пройшов футбол України за майже три десятиліття самостійного існування.

Ексклюзивно для сайту sportnews.com.ua згадками про той матч поділився екс-гравець збірної України та тренер Сергій Ковалець. В історичному матчі Сергій Іванович провів на полі усі 90 хвилин та став автором одного із історичних досягнень у тому матчі.

Як ви запам’ятали події 29-ти річної давнини, а саме історичний виклик до Збірної у першому офіційному матчі в історії?

— Так, це була дійсно історична подія для України, для мене та для тих гравців, які брали участь у тому матчі, для вболівальників, які були присутні в Ужгороді тоді. Тоді нас визнали самостійною державою, тому потрібно було зіграти цей матч, щоб Україна змогла стати членом УЄФА.

Коли отримали виклик до лав національної збірної, що у вас були за емоції в той момент?

— Тільки зараз, коли вже минуло стільки часу, розумієш, наскільки це історична подія. В той час, все ж таки, це був розпад великої держави — Радянського Союзу, але зрозуміло, що ми всі, ті гравці, які брали участь в тому матчі представляли нашу державу і в цьому контексті дуже важливо, що 29-ть років потому українська збірна показує хороші результати і ми беремо участь у фінальній частині чемпіонату Європи.

Чи відзначаєте ви 29 квітня, як Всеукраїнський день футболу?

— Та ні, все йде спокійно, без святкувань. В цьому випадку важливо те що відбувається зараз у вітчизняному футболі. А те що було раніше — це історія. Найголовніше як Україна зараз розвивається, як футбольна держава.

Перший в історії матч української збірної. Я думаю, що тут точно в процесі підготовки не обійшлося без курйозних моментів. Що скажете?

— Звичайно, що були нюанси. Але не хочеться це згадувати, що там вже було. А хочеться, навпаки, згадувати те, що це був матч, ми брали в ньому участь і нас прийняли в УЄФА і могли в подальшому брати участь у відбіркових матчах, як до чемпіонату Європи, так і світу. Ось це важливо.

Україна тоді програла 1-3. Якщо проаналізувати зараз усі події на футбольному полі: чи була можливість здобути тоді ще й історичну перемогу?

— Можна було зіграти й краще, так. Але в тому матчі, як на мене, результат не стояв на першому місці з точки зору результату. То була товариська гра, хоча, правда, завжди хочеться вигравати. Але треба й враховувати, що Угорщина була сильнішою на той час. Це була зіграна команда. Так, результат зараз згадується. Але згадується і те, що в тому матчі отримав першу в історії жовту картку, а Ваня Гецко забив історичний гол збірної України. Це важливо, але все ж таки, мабуть так, хотілося, щоб результат кращим був тоді.

sportnews

Recent Posts

Збірна України виграла матч чемпіонату світу

Збірна України з хокею здобула перемогу у своєму другому матчі на чемпіонаті світу в дивізіоні…

11 минут ago

Мудрик почув невтішний вирок від чемпіона світу та Європи

Колишній захисник "Челсі" Франк Лебеф поділився думками щодо виступів Михайла Мудрика за лондонську команду. Після…

1 час ago

Арсенал без Зінченка обіграв Тоттенгем в АПЛ

Лондонський "Арсенал" без Олександра Зінченка здобув перемогу над "Тоттенгемом" у нещодавньому матчі АПЛ. У неділю…

8 часов ago

Ковалівський Колос оголосив про зміну головного тренера

Ковалівський "Колос" оголосив про зміни на тренерському містку команди. Про це стало відомо по завершенні…

8 часов ago

Ребров очолив рейтинг найсексуальніших тренерів на Євро-2024: топ-10

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров очолив рейтинг найсексуальніший тренерів, які працюватимуть на чемпіонаті…

11 часов ago

Столичний німецький клуб може підписати вінгера Шахтаря

Український вінгер донецького «Шахтаря» Олексій Кащук перебуває у шорт-листі берлінської «Герти», повідомляє німецьке видання Bild.…

11 часов ago