У Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу зможуть брати участь тенісисти з РФ та Білорусі, але за умови не підтримувати дії своєї влади, яка призвела до війни в Україні.

Якщо хтось із представників країн-агресорів на тенісному турнірі у Франції публічно підтримають пропутинські ідеї, проти них відразу ж ухвалять жорсткі санкції.

Про це стало відомо після заяви директора Відкритого чемпіонату Франції з тенісу Амелі Моресмо. За її словами, це рішення було тяжким, але зараз у принципі немає справедливого рішення. Однак необхідно дотримуватись позицій урядів європейських організацій, про які вони заявили ще в березні поточного року – усунути національні команди РФ та Білорусі.

До речі, не йшлося про тих спортсменів, які виступатимуть під нейтральним прапором. До цього організатори турніру у Франції й сильно чіплятимуться. У тому випадку, якщо хтось із представників країн-агресорів почне виступати з пропутинськими заявами, санкції будуть негайно.

Нагадуємо, що ITF ухвалила рішення про виключення зі свого складу російської та білоруської федерацій через вторгнення російських окупантів на територію незалежної України. До цієї війни приєдналася і влада Білорусі, хоча вона всіляко продовжує спростовувати ці звинувачення.