Український вінгер «Вест Хема» Андрій Ярмоленко записав звернення англійською до світової спільноти з проханням звільнити українців з «Азовсталі».

«З корабельної та наземної артилерії, з танків, з бойових літаків «Азовсталь», на якій знаходяться сотні цивільних (серед яких діти) і тисячі військових, серед яких 700 поранених, обстрілюється росіянами. На заводі закінчується їжа, немає чистої води і все менше уцілілих бомбосховищ, щодня помирають цивільні та військові, українські військові готові здатися третій стороні і перебувати в цій країні до завершення війни.

Просимо міжнародні організації та світових політиків та дипломатів тиснути на Путіна та сприяти організації зеленого коридору для всіх на «Азовсталі»: цивільних, військових, поранених та вбитих. Це зупинить кровопролиття, геноцид та смерть”, — сказав Ярмоленко на своїй сторінці у Instagram.

Нагадаємо, 3 травня російські окупанти розпочали штурм металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі. На його території все ще перебувають мирні жителі та українські захисники. 4 травня росіяни прорвалися на територію комбінату.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що в окупованому місті залишаються понад 100 тисяч людей. За попередніми даними, у бомбосховищах «Азовсталі» перебували близько тисячі цивільних маріупольців, зокрема близько 60 дітей. Також там перебувають кілька сотень поранених українських військових.