Футбол

Динамо жорстко розкритикували за рішення не відпустити футболістів до збірної України

Український футбольний коментатор Віктор Вацко висловив свою думку про небажання керівництва «Динамо» відпускати своїх гравців у розташування збірної України у квітні.

«Зараз, як ніколи, для всієї України важлива лише одна футбольна команда – національна збірна України. Це, в принципі, однозначно та категорично. До того ж саме збірна України буде єдиною нашою командою, яка в найближчому майбутньому має зіграти офіційні матчі.

І я не можу зрозуміти, як можна ставити інтереси клубу вище за інтереси національної збірної. Особливо в цей час і за обставин, що склалися прямо зараз. Якби я був президентом Динамо, я не те що відпустив би гравців до збірної України в терміни, які потрібні її головному тренеру.

Я б не дорікав Петракову за відсутність домовленостей про контрольні матчі для збірної, а запропонував би йому, щоб у вже запланованих благодійних товариських матчах мого клубу – 1 травня проти Аустрії, 4-го – проти Базеля, 6-го проти Ренна, а 17-го проти Левськи – грав не мій клуб, а збірна України! Під керівництвом Петракова, зі складом, обраним Петраковим, за тактикою, обраною Петраковим, та із замінами, зробленими Петраковим, та у формі національної збірної!

Петраков міг відмовитись. Але я точно запропонував би. На мій погляд, так – благородно, солідно, порядно та правильно для українського народу! Адже далеко не кожен переживає за Динамо, багато хто вболіває за інші клуби, футболісти яких не отримали дозволу покинути країну в період воєнного стану. А за збірну вболівають усі! Навіть ті, хто футболом цікавиться не дуже. І в тому, що збірна справді об’єднує країну як жодна інша футбольна організація, ми всі могли переконатися вже неодноразово!

Всі ми розуміємо, що глобально єдина цінність цих товариських матчів для клубів – збір коштів для народу України. І, певен, національна збірна України – найголовніша з усіх можливих команд України просто зараз – приверне у Європі більше уваги, ніж будь-який клуб. Плюс краще, якісніше підготується до великої кількості ОФІЦІЙНИХ (підкреслю це) матчів, які чекають на неї в червні.

Але, на щастя чи на жаль, я не президент Динамо. І віддаючи належне та поважаючи той факт, що клуб – це приватна власність, і людина, яка його фінансує, готова робити з ним усе, що забажає, можу лише знизати плечима від подиву позицією клубу.

І ще. Мені болить думка, куди зайде наш футбол, якщо навіть під час загальнонаціонального болю ми не можемо проявити єдність у нашому футболі», – написав Вацко.

Editor

Recent Posts

Борячук висловився про першу перемогу Металіста 1925 зі Скрипником

Нападник харківського "Металіста 1925" Андрій Борячук поділився враженнями від нещодавньої перемоги над полтавською "Ворсклою". В…

54 секунды ago

Григорчук висловився про переноси матчів Чорноморця та Шахтаря до Києва

Головний тренер одеського "Чорноморця" Роман Григорчук прокоментував зміну місця проведення матчів проти донецького "Шахтаря". Минулого…

21 минута ago

Ломаченко близький до завершення кар’єри

Колишній чемпіон світу Василь Ломаченко висловився про своє майбутнє в боксі. Напередодні Ломаченко (17-3, 11…

41 минута ago

Капітан Ворскли висловився про фінал Кубка України

Капітан полтавської "Ворскли" Ігор Пердута висловився стосовно участі команди у фіналі Кубка України. Наступного тижня…

1 час ago

Динамо встановило унікальне досягнення в УПЛ

Київське "Динамо" стало автором унікального досягнення в українській Прем'єр-лізі. Перемога над "Колосом" (5:0) у матчі…

1 час ago

Гвоздик різко розкритикував Ломаченка

Колишній чемпіон світу Олександр Гвоздик висловився про позицію Василя Ломаченка щодо російської агресії в Україні.…

2 часа ago