Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін відповів на запитання журналіста Олександра Денісова.

«У розмовах про майбутнє «Шахтаря» зараз немає сенсу, тому що ми самі не розуміємо, коли і за яких умов це все закінчиться. Сьогодні горизонт планування це 2-3 дні. Ми можемо красиво розмірковувати про продовження УПЛ, закінчення чемпіонату або про початок наступного сезону, але це все мрії.

Орендовані футболісти? ФІФА дали можливість піти легіонерам в оренду навіть не питаючи про це нас. Щодо Вінісіуса – то це була повноцінна оренда з правом викупу. Теж саме і в Майкона. Наразі обговорюються оренди Маркоса Антоніо та Фернандо. По Нересу, Додо і Педріньйо питання відкрито — поки що з цима трьома футболістами все рухається дуже складно. З’являються чутки, що деякі агенти вірять, що після 30 червня наші футболісти стануть вільними агентами. Проте президент УЄФА раніше запевнив нас, що подібного не станеться, оскільки це поставить під питання подальше існування «Шахтаря».

Чому бразильці не повернулися на товариські матчі? Я їх розумію, але до такого ставлюся погано. «Шахтар» багато для них зробив, і можна було допомогти клубу цього місяця. З іншого боку, я розумію, що це не їхня війна. Єдиний бразилець, який дав згоду повернутись — це Марлон.

Андрій П’ятов? Щойно він вирішить сімейні питання, він до нас підтягнеться. Думаю, вже 14 квітня у матчі із «Лехією» він буде з нами».