Футбол

Стало відомо, чому європейська преса накинулася на легенду Динамо

Український журналіст Петро Мага повідомив, що угорські ЗМІ розкритикували колишнього тренера та гравця «Динамо» Йожефа Сабо за відсутність підтримки проросійського прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

«Угорська преса накинулася зі всіх боків на легенду «Динамо», українського та радянського футболу Йожефа Сабо. Їм, бачте, не сподобалося, що чотириразовий чемпіон СРСР вболіває за свою батьківщину, переживаючи разом з нею жахіття війни. Що йому нестерпно болить і зомбованість тих, з ким довелося грати в одній збірній однієї шостої частини планети, і що він не може поділяти позицію керманича своєї історичної батьківщини – Угорщини. Бо коли лідер країни ЄС вимагає доказів, що різня в Бучі не була інсценуванням, то залишатися осторонь людина з темпераментом Йожефа Сабо і його загостреним відчуттям справедливості просто не може.

Ще не було жодної війни, де, за версією москалів, не різали самі себе поляки та грузини, сирійці та пуштуни, українці та чеченці. І кожного разу ця версія стає основним наративом російського електорату.

Але коли лідер країни ЄС (єдиний) вимагає доказів того, що наші спецслужби не гвалтували померлих і не розкидували трупи – це вже патологія рабської натури. І цинізму.

Не треба думати, що пан Орбан – поганий прем’єр-міністр. Якби це було так, його б не обирали раз за разом. Розчарування в угорського народу прийде лише тоді, коли відімре ресурсна цицька, до якої Віктор приклав свою країну. І став заручником цієї залежності.

А Йожеф Сабо – угорець, який є гордістю українського народу. Як і ті угорці, які зараз люто воюють у складі славної 128-ї бригади. І вони, на відміну від оточення Орбана, бачили понівечені тіла і відірвані кінцівки, божевілля згвалтованих і застиглий жах в очах закатованих. Тому, панове, закрийте писок від нашої легенди», – написав Мага у фейсбуці.

Editor

Recent Posts

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

33 минуты ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

1 час ago

У Ф’юрі назвали головну перевагу перед боєм з Усиком

Батько Тайсона Ф'юрі прокоментував підготовку свого сина до бою проти Олександра Усика. Британський боксер налаштовується на…

2 часа ago

Чісора повідомив новину про Ф’юрі: Усик має цим скористатися

Британський боксер суперважкої ваги Дерек Чісора розповів, що розсічення Тайсона Ф’юрі не встигло загоїтися належним…

2 часа ago

Лунін сказав Анчелотті, як відреагує на вихід Куртуа у фіналі ЛЧ

Український голкіпер мадридського Реалу Андрій Лунін може пропустити фінал Ліги чемпіонів проти дортмундської Борусії. Іспанські…

3 часа ago

Андрій Шевченко досяг домовленності з Румунією та Норвегією

Президент УАФ Андрій Шевченко на конгресі ФІФА в Бангкоку зміцнював стосунки з іншими футбольними асоціаціми.…

3 часа ago