Французький тенісист Ґаель Монфіс знову поділився тим, як переживає війну в Україні його дружина, перша ракетка України Еліна Світоліна, та як ця ситуація вплинула й на нього самого. Про це він розповів у інтерв’ю французькому Le Parisien.

22-га ракетка світу сказав, що продовжує грати тільки завдяки Еліні, та зізнався, що вражений тим, як вона справляється з нинішніми важкими обставинами. Як розповідала Світоліна, деякі її родичі досі перебувають в Одесі, яка останнім часом зазнає російських атак. Також українка пізніше заявила, що її турбує травма, та знялася з подальших турнірів.

«Правду кажучи, я граю завдяки їй, – зізнався Монфіс. – Відверто скажу, якби вона не поїхала до Індіан-Веллса та Маямі, я б теж цього не зробив. Навіть не розумію, як вона змогла грати».

«Я в захваті від моєї дружини. Те, як вона знаходить стільки енергії й сили духу в такі часи, – це щось виняткове. Знімаю перед нею капелюха. Я став для неї плечем опори, і мені вже дуже важко. Щоразу кажу їй, що беру з неї приклад. У такі моменти бачиш, наскільки жінки сильні» .