Чемпіон світу за версіями WBA/WBO/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександр Усик розповів про вторгнення російських військ в Україну. Також боксер подякував світу за допомогу українському народу та поділився думкою про майбутній реванш з Ентоні Джошуа.

“Мені і на думку не спадало, що залишуся в Лондоні. Мені довелося скасувати прямий рейс до Києва, повертався через Польщу. Мені знадобився день, щоб доїхати до Києва, ще два, перш ніж я побачив сім’ю, тоді трохи заспокоївся”, – сказав Усик.

“Знаю, що вони стріляли в наш будинок, зламали ворота, витягли деяких наших сусідів. Не знаю, що там відбувається зараз, ми не можемо ні з ким зв’язатися. Це жахливо, коли твої рідні бігають ховатися до підвалу”.

“Дуже радий, як увесь світ відреагував на ситуацію в Україні. Також здорово, як ви, чехи, допомагаєте. Скрізь висять прапори, дбаєте про біженців, добре поводитеся з ними. Ми цінуємо вашу підтримку”.

“Я вихований у православній вірі, яка вчить нас не судити інших. Але той, хто підтримує війну, для мене шизофренік, хвора людина. Я взяв у руки зброю, але це не означає, що я її використаю. За допомогою спорту я можу краще поширювати наші думки, послання до світу. Бій з Джошуа буде для мене винятковим у цьому плані”.

“Я б йому [владіміру путіну] нічого не сказав. Мені він байдужий, нічого йому сказати”.

Усик наприкінці минулого тижня покинув Україну для початку підготовки до поєдинку з Джошуа. Раніше український боксер вступив до лав територіальної оборони Києва, щоб захищати країну від масштабного військового вторгнення росії.

Реванш Усик – Джошуа відбудеться у червні або на початку липня. На проведення поєдинку претендують Великобританія та Саудівська Аравія.