Гравці київського «Динамо», деякі з яких створили фонд військової та гуманітарної допомоги, у повному складі залишили межі України.

Незважаючи на заборону для чоловіків від 18 до 60 років залишати країну під час воєнного стану, «біло-сині» отримали спеціальний дозвіл від найвищого керівництва нашої держави задля втілення благодійної місії.

Як повідомляє офіційний сайт київського клубу, динамівці протягом квітня—червня 2022 року проведуть низку товариських матчів із провідними клубами Європи, серед яких «Борусія» (Дортмунд, Німеччина), «Парі Сен-Жермен» (Париж, Франція), «Стяуа» (Бухарест, Румунія), «Легія» (Варшава, Польща), «Барселона» (Іспанія), «Мілан» (Італія), «Бенфіка» (Лісабон, Португалія), «Аякс» (Амстердам, Нідерланди), «Спортинг» (Лісабон, Португалія), «Базель» (Швейцарія).

Усі ці поєдинки за участю чемпіона України будуть проведені під гаслами «Матч за Мир! Зупинимо Війну! («Match for Peace! Stop the War!»), а їхня мета — інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збір коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором. «Динамо» Київ демонструватиме світу, що український народ прагне миру та свободи, захищаючи власну державу у війні з російським агресором-окупантом.

Додамо, що місцем базування київських динамівців обрано столицю Румунії Бухарест, де футболісти будуть проводити повноцінний тренувальний процес під керівництвом Мірчі Луческу.