Світова організація футболу навіть не підіймала це питання під час засідання конгресу.

Російський футбольний союз не втратив членства у ФІФА. Світова організація футболу не виключила російську зі списку своїх учасників.

У четвер, 31 березня, в Досі пройшов Конгрес ФІФА. Засідання членів конгресу відбулося перед жеребкуванням фінальної частини чемпіонату світу-2022, який прийматиме Катар.

Перед засіданням конгресу ФІФА ухвалила рішення щодо Росії, відсторонивши команду від плей-оф відбору чемпіонату світу-2022. Причиною цього стало вторгнення РФ в Україну: бойові дії тривають вже 36-у добу.

Одним із питань, які могли також розглянути під час Конгресу ФІФА, було ймовірне виключення Росії зі списку учасників. Попередньо цю ініціативу були готові підтримати УЄФА та КОНМЕБОЛ — європейська та південноамериканська конфедерації футболу.

Однак під час Конгресу ФІФА питання виключення Росії з ФІФА навіть не підіймалося. Замість цього було призупинено членство в організації Пакістану, Зімбабве та Кенії.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно під час засідання звернувся до міжнародної спільноти. І закликав зупинити усі воєнні дії, зокрема вторгнення Росії в Україну.

«Прошу всіх, хто має владу у цьому світі, всіх, хто займає важливі політичні посади — будь ласка, припиніть конфлікти. Заради наших дітей, заради нашого майбутнього», — сказав Інфантіно.