Колишній півзахисник збірної України Едуард Цихмейструк поділився думками щодо вторгнення в Україну російських військ.

— У мене немає слів та пояснень усієї цієї ситуації з боку росії. Це просто підло. Це варварство у цивілізований час. Я ніколи не міг уявити, що це може статися у нашому житті. Це божевілля цілого народу.

— Російський народ, як і раніше, перебуває в бронепоїзді?
— Усі, хто підтримує політику путіна, для мене не існує. Я маю великий досвід спілкування з подібними людьми навіть у Донецькій області. А ті, хто в Росії, ті, кого я знав, точно в особливому бронепоїзді (посміхається).

— Ви родом із Макіївки. Там і зараз підтримують так званий російський світ?
— Моїх батьків та батьків моєї дружини вже немає. Залишилися брати, сестри… Усі вони зомбовані російським телебаченням.

— І жодні аргументи не допомагають?
— Абсолютно. Можна говорити хіба що про дітей чи погоду.

— Російська влада приховує кількість жертв серед особового складу та знищеної техніки. Це для того, щоб їхні люди, як і раніше, думали про велич своєї армії?
— Я впевнений, що путіну наплювати на свій народ. Якби цей діяч хоч трохи думав про своїх людей, то не посилав би на смерть 19-ти річних пацанів. Без підготовки, на м’ясо, яке просто утилізуватимуть. Там, мабуть, навіть похорон не приходить, як у першу і другу світову війну.

— У Росії рано чи пізно безумство путіна все одно вийде назовні. Згодом там можлива так звана революція проти абсурдної влади?
— Думаю, ні. Я ніколи не бачив у росії прагнення народу до свободи. Так, там є поодинокі випадки протестів людей, що думають, але їх або знищують, або вони їдуть з країни. Інші живуть телевізором.