УЄФА може не брати до уваги заявку Росії, яка напередодні несподівано позначила своє бажання провести фінальний турнір чемпіонату Європи-2028. Формально росіяни вклалися у строки — учора був останній день, коли країни могли вступити до передвиборних перегонів. Проте, враховуючи військову агресію щодо України, у Європі вважають, що УЄФА має негайно відхилити заявку Росії.

Колишній глава Футбольної асоціації Англії Девід Бернштейн у коментарі The Telegraph закликав УЄФА негайно заблокувати будь-яку заявку Росії. «Дивно, що вони мають нерозсудливість претендувати на проведення будь-якого заходу, не кажучи вже про щось таке важливе. Це так дивно, а спроба явно приречена на провал, що ви ставите питання, чи не стоїть за цим щось ще».

Колишній президент Ірландської футбольної асоціації та віце-президент ФІФА Джим Бойс додав: «Не віриться, що після всього, що відбувається — після стількох забраних життів жінок, дітей та всіх інших під час цього вторгнення в Україну — Росія в останній момент приймає рішення про подання заявки на проведення футбольного турніру. Її слід негайно відхилити».