Колишній президент Динамо і ФФУ Григорій Суркіс та нинішній президент київського клубу Ігор Суркіс покинули територію України ще 26 лютого.

Про це повідомляє відоме українське видання Українська Правда. Згідно їх данним, як свідчить документ прикордонників, який опинився в розпорядженні УП, Суркіси виїхали до Угорщини окремо на двох автівках 26 лютого між 22:40 і 23:00.

На угорському митному пункті вони задекларували 17,6 мільйонів доларів готівкою. Перетин кордону вони здійснили через пункт “Вилок”, що розташований у Берегівському районі Закарпатської області.

Вони були не самі. Григорій Суркіс, який виїхав на авто Mercedez-Benz ML-500, ринкова вартість якого авто сягає 100 тисяч доларів, вивіз Кулешова Микиту (2002 року народження), Кострикіну Зоя (1961 року народження), Олексія Борисова (1993 р.н.) і Шевчук Дану (1996 р.н.).

Борисов та Кулешов є онуками Григорія Суркіса. Під час воєнного стану їхній виїзд закордон повинен був бути обмежений, адже вони підлягають військовому обліку, відповідно до указу президента про загальну мобілізацію.

Ігор Суркіс виїхав на машині Maybach S650 з Ольгою Романовою (громадянкою РФ) Суркісом В’ячеславом та Суркіс Яною. Його авто оцінюється в 700 тисяч доларів.