Футбол

Відомий тренер вивіз майже усю академію українського клубу до Іспанії

Володимир Баєнко, який є в Кривбасі з Кривого Рогу генеральним директором, розповів як кординатор академії клубу іспанець Хорхе Лопес допоміг молодим футболістам.

“Війна застала нашу молодіжку на зборах у Мункачі, на Західній Україні. Хочу висловити велику подяку керівництву «Мункача», що дали змогу команді залишитися. Академія Мункач надала дах над головою у подальшому багатьом людям, які виїжджали за кордон або поверталися до України.

Координатор Академії «Кривбас» Хорхе Лопес на початок війни перебував у Кривому Розі, працював. Вже наступного дня, 25 лютого, Хорхе разом із власним перекладачем Максимом здавав кров для українців у центрі переливання крові.

Пізніше Федерація футболу Іспанії організувала йому виїзд до Іспанії. Й вже вдома Хорхе одразу ж зайнявся питаннями переїзду сюди вихованців Академії «Кривбас». Наразі можна говорити про успішний переїзд команди U-19, футболістів молодше 18 років.

Велика кількість наших вихованців зупинилося в місті Уеска, на базі однойменної команди. Також завдяки допомозі Хорхе Лопеза наші футболісти вже тренуються в таких клубах як «Валенсія», «Леванте», «Вільярреал», «Райо Вальєкано».

З моменту нападу російських вбивць на Україну Хорхе кожен день займається питаннями переїзду, розміщенням, адаптації та залученням усіх наших вихованців у тренувальний процес цих клубів. Тобто, його роль у цьому питанні є просто безмежною.

Й наша подяка не знає меж. У подальшому ми з допомогою Хорхе плануємо організувати переїзд до Іспанії для продовження тренувального процесу дітей усіх вікових категорій Академії «Кривбас». Ми також працюємо 24/7, аби перевезти максимальну можливу кількість наших юних футболістів.

Хочемо, аби навіть в умовах війни росії проти нашої держави дітки Академії мали змогу продовжувати займатися футболом, улюбленою справою, не зупинялися й розвивалися. Діти не повинні бачити війну, не повинні бачити те, що відбувається“, – сказав Баєнко.

Editor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

6 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

8 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

15 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

18 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

2 дня ago