Колишній асистент головних тренерів збірної України та «Дніпра-1» Луїджі Ночентіні відреагував на вторгнення росії.

Італійці намагаються допомогти українському народу.

«Я досі не вірю, що все це відбувається в Україні. Щоранку починаю зі стрічки новин із вашої країни, до якої прикипів усім серцем.

Італійське ТБ про це тільки і говорить. Причому наші репортери є безпосередньо в Україні, і вони чітко розуміють, що саме відбувається. Що творить путін і росія. Тут всі за Україну, всі хочуть допомогти вашій країні та народу.

Я підтримую рішення УЄФА та ФІФА виключити збірну та клуби з росії з міжнародних змагань. Можливо, багато футболістів стали заручниками якоїсь диктатури і страх перемагає думку. Швидше за все, російський футбол страждає з вини однієї людини.

Я постійно на зв’язку з хлопцями, з якими працював у національній збірній, а також зі своїм другом Сергієм Кравченком. Звичайно, вони мені теж багато розповідають, хоч ми всі й так бачимо.

Коли натрапляю на фотографії з Харкова та Маріуполя, я не можу повірити своїм очам. У Харкові ми проводили підготовку до Євро-2016, а у Маріуполі грали із «Дніпром-1″. Все це лякає.

Україна – гарна країна. За вісім років роботи у Дніпрі я полюбив це місто. Мені подобаються Київ та Львів. Мені подобається ваш народ, і я бажаю вам вистояти та перемогти», — сказав Ночентіні.

Нагадаємо, 24 лютого режим путіна наказав атакувати територію України, чим розв’язав ганебну війну. ЗСУ тримають оборону та дають гідну відсіч ворогам. Весь цивілізований світ консолідується проти московського режиму та підтримує наш народ. Війна росії проти України триває вже двадцять шостий день.