Футбол

Легенда Динамо Алієв посварився з батьками через війну в Україні

Колишній півзахисник «Динамо» та збірної України Олександр Алієв розповів про службу у територіальній обороні Києва.

Батьки Алієва підтримують війну росії проти України.

– Чому ви вирішили вступити до тероборони та взяти в руки зброю? Могли ж виїхати із країни.

– Чому я маю виїжджати. Я забрав своїх дітей, але з країни не виїжджав, був тут. Кожен чоловік, який залишився в Україні, має захищати свою країну. Країну, в якій він живе та радіє життю. Тут народилися мої діти, я хочу, щоб у цій країні був мир, а мої дітки раділи та росли.

– Ви народилися у Хабаровську. Які у вас зараз стосунки з родичами та друзями звідти?

– У мене немає у Хабаровську ні рідні, ні друзів – нікого. Залишилися лише хлопці, з якими я розпочинав футбольну кар’єру. Можна сказати, що це мої знайомі. А на росії так, мешкають мої батьки. Я вже 23 роки живу в Україні, у Києві. Я вважаю себе українцем.

Спочатку батьки мені не вірили, казали, що у нас тут фашисти і нацисти, щоб я нікуди не ліз, тому що вони йдуть вбивати. Я сказав: Що ви дивитеся по цьому телевізору, який показує у вас на росії. Я все чудово бачу на власні очі, стою під кулями, бачу, як плачуть мої діти і вмирає мирний народ». Вони бачать там зовсім інше. Якщо в нас показують по телевізору, що ми ловимо мародерів і прив’язуємо їх до стовпів, це нібито робить нас нацистами. Там показують і кажуть зовсім протилежне. Я одразу сказав батькам: «Вибачте мене, але я бачу, що ви дуже зомбовані».

Не скажу, що часто спілкуюся з батьками, але мати є матір’ю. Я їй за все вдячний. Вона попросила, щоб я писав, казав, як у мене справи. Можу написати раз на 3 дні і сказати, що мені все добре.

– Багато хто бачив ваше звернення до своїх колишніх одноклубників. Розмовляли з ними після нього?

– У своєму посту в Інстаграмі я звертався не лише до футболістів, а загалом до спортсменів. Ці всі футболісти на росії просто засунули язики в дупу, і слова ніхто не сказав. Те, що вони там бачать, це зовсім інше. Мій номер телефону багато хто знає. Вони можуть набрати мене, а я можу чесно розповісти, що тут у нас насправді відбувається. А не те, що показують на їхньому телевізорі. Так, як хоче їхній виродок путін.

Конкретно комусь я не писав. Просто виставив пост, адже я маю багато аудиторії з росії: і футболістів, і звичайних людей. В особистих повідомленнях мені часто погрожують. Я не звертаю на це уваги, нікого й нічого не боюсь.

Тимощуку теж не писав і не збираюся. Ця людина показала, який він є патріот України. Це просто якась ганчірка. Зробити фотки та виставити в інстаграм, щоб показати людям – це так. А коли прийшли горе та війна… Йому ж ніхто не каже брати автомат і йти воювати. Він міг висловити підтримку нашим військовим, хлопцям на передовій, які борються за нашу країну. Гинуть мирні люди, дітки, а він навіть слова не сказав. Засунув язик у заднє місце, сидить собі спокійно та заробляє гроші. Для нього це найголовніше. Він зрадник. Він завжди був таким – підлабузником.

Зі мною зараз служать тренер моєї дитячої академії у Бучі Діма Момотенко та Андрюха Богданов із «Колоса». Вони особисто виявили бажання. Я підійшов до свого командира, спитав, а він відповів, що тільки за. Вдячний багатьом волонтерам, які допомагають армії. Великий їм респект. Не головне – брати автомат та йти воювати. Підійдуть навіть слова. Хлопці на передовій це бачать, для них це велика підтримка», — сказав Алієв.

Editor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

9 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

11 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

18 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

21 час ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

2 дня ago