Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про можливість очолити новий клуб.

“До мене зверталися деякі клуби з-за кордону, але я навіть не хотів про це говорити. Так, ми отримали листа, яким клуб нас «звільняє». Але зараз моє серце не на місці. Я не можу думати про іншу команду.

Сім місяців я провів у країні, за десять днів цього не скасуєш. Навпаки: якщо рано чи пізно відновиться чемпіонат України, я хотів би провести ще рік у «Шахтарі», якщо вони ще забажають цього.

Мої пріоритети абсолютні: я чекаю, доки з’явиться шанс повернутися. Хоч би яка команда була, навіть без бразильців, навіть якби ми не могли більше постійно перемагати. Для мене це було б важливо.

Тому що нас змусили тікати, як злодіїв, але ми працювали. Злодії, злочинці – це росіяни, котрі до нас вторглися. Ми були першими за 12 турів до фінішу.

Якщо нам дадуть титул рішенням за столом, я цього не хотів би. Ми виграли б його на полі, в чемпіонаті. У Туреччині я нарешті почав бачити плоди своєї роботи.

Я також почав думати про те, як покращити команду надалі. І відразу все це розвалилося. Ця річ мене знищує“, – сказав Де Дзербі.