Ще один колишній український тенісист став на захист рідної країни у боротьбі проти окупантів. Цього разу з-за кордону повернувся Олександр Долгополов.

33-річний колишній тенісист повернувся у рідний Київ. Про це Олександр Долгополов повідомив на своїй сторінці в інстаграмі. Спортсмен зробив фото на фоні київського вокзалу та розповів усю історію повернення у сторіс.

Спершу Олександр вів війну в інформаційному просторі, а тепер буде боронити країну від російських окупантів вже безпосередньо фізично. Долгополов відправив сім’ю у безпечне місце, а сам повернувся у рідну країну.

Екстенісист збирав кошти для української армії, купував військове обладнання, а згодом сам взяв до рук зброю. Українець провів декілька тренувань по стрільбі у Туреччині, де зустрів першу звістку про війну в Україні. Долгополов тренувався під керівництвом колишнього військового.

Дуже дякую нашим турецьким друзям. Звичайно, за 5-7 днів я не став Рембо, але зі зброєю я вже поводжуся комфортно, а з 25 метрів у спокійній обстановці тренувань потраплю в голову в 3 з 5 випадків. Це мій дім і ми будемо його захищати з тими, хто залишився і допомагатимемо, чим можемо. Не збираюся засуджувати чоловіків, що виїхали. Війна – це страшно і не кожен до неї готовий, усім нам є що втрачати, крім нашої улюбленої України, – написав колишній тенісист.

Долгополов не засудив чоловіків, які втекли з України через війну, але закликав їх повертатись, щоб захищати Україну.