Олімпіада

Українські паралімпійці не залишили шансів суперникам

У четвертий день змагань Паралімпіади-2022 збірна України демонструє неймовірний результат. наша команда здобула відразу 9 нагород.

У четвертий змагальний день паралімпійці змагалися у біатлоні (середня дистанція – 10 кілометрів). Усього було розіграно шість комплектів медалей – у спортсменів з порушенням зору та спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (сидячи або стоячи).

Саме 8 березня українцям вдалося здобути найбільшу кількість нагород за чотири дні. Відразу у декількох дисциплінах наші атлети не лишили жодного шансу своїм суперникам.

Загалом на середній дистанції у парабіатлоні Україна здобула дев’ять медалей. Це половина нагород, що розіграли у четвертий день змагань.

Найбільшого успіху українці досягли у чоловічих змаганнях з порушеннями зору. У п’ятірці найкращих був повний склад української команди.

Паралімпійським чемпіоном став Віталій Лук’яненко, який є найдосвідченішим параатлетом нашої команди. Він випередив Анатолія Ковалевського на 45 секунду, який фінішував другим, а «бронза» дісталася Дмитру Суярку. Четверте та п’яте місця також в українців, це – Ярослав Решетинський та Олександр Казік.

У жіночих змаганнях параатлеток з ураженнями опорно-рухового апарату (клас стоячи) наші атлети знову таки здобули повний комплект нагород. Ірина Буй стала чемпіонкою, Олександра Кононова виграла срібло, а «бронзу» здобула Людмила Ляшенко. Недалеко від подіуму опинилася Юлія Батенкова-Бауман, яка фінішувала 5-ю.

Ще три нагороди українці вибороли в різних класах: Оксана Шишкова стала віцечемпіонкою на середній дистанції, зі сріблом також Григорій Вовчинський. А «бронза» в класі сидячи дісталася Тарасу Радю.

Editor

Recent Posts

Визначився переможець Кубка України з хокею

29 вересня відбувся фінальний матч Кубка України з хокею між одеським "Штормом" та київським "Тризубом".…

31 минута ago

Капітан збірної України розповів про зустріч із російськими окупантами

Капітан збірної України з футзалу Петро Шотурма поділився спогадами про зустріч із російськими військовими на…

3 часа ago

Стародубцева вийшла до 1/8 фіналу турніру WTA в Пекіні

Українська тенісистка Юлія Стародубцева здобула перемогу в матчі третього кола турніру WTA 1000 в Пекіні.…

22 часа ago

Ще одна міжнародна спортивна організація продовжила відсторонення росіян та білорусів

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) збереже відсторонення російських та білоруських спортсменів на сезон 2024/25. Про це…

1 день ago

Міжнародна спортивна організація продовжила відсторонення росіян

У п'ятницю, 27 вересня, у Швейцарії відбулося засідання Міжнародної федерації лижного спорту (FIS), на якому…

2 дня ago

18-річна спортсменка померла на чемпіонаті світу з велоспорту

На чемпіонаті світу з велоспорту у Швейцарії відбулася трагічна подія. 18-річна спортсменка Мюріель Фуррер померла…

2 дня ago