ФІФА може перенести стиковий матч ЧС-2022 Росія – Польща, незважаючи на усунення російської збірної від міжнародних турнірів.

За інформацією польського видання Interia, у ФІФА зараз намагаються знайти рішення, яким Росія продовжить участь у кваліфікації.

У той час, як в Україні від рук російських солдатів гине все більше мирних жителів, ФІФА досі не покарала збірну Росії поразкою у майбутньому матчі плей-офф чемпіонату світу, який має відбутися 24 березня у Москві.

Наразі Польська футбольна асоціація надіслала ФІФА три листи про напад військ РФ на Україну. У першому, відправленому 22 лютого, поляки висловили стурбованість напруженою ситуацією та запросили термінову позицію органу щодо цього.

У другому, підготовленому через два дні, Польська футбольна асоціація, а також шведська та чеська федерації повідомили ФІФА про те, що їхні збірні не полетять до Москви на матчі плей-офф. 26 лютого було надіслано найважливішого листа, в якому поляки прямо заявили, що взагалі не мають наміру грати з Росією.

Але ФІФА щосили намагається знайти рішення, яке дозволило б їй не втратити Росію. Це було б «безпечним» рішенням, тим більше, що росіяни оголосили, що оскаржуватимуть рішення про усунення в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.