На Олімпіаді в Пекіні триває скандал пов’язаний з вживанням допінгу російською фігуристкою Камілою Валієвою.

Стало відомо, що приводом для перенесення церемонії вручення золотих медалей збірної Росії з фігурного катання за перемогу в командному турнірі на Олімпійських іграх-2022 в Пекіні став допінг-тест 15-річної Каміли Валієвої

Американський журналіст Ден Ветзель на сайті Yahoo Sports опублікував статтю, присвячену скандалу навколо допінг-тесту російської фігуристки Камілі Валієвої

«Можливо, покарання Валієвій обмежиться простим зауваженням, що дозволить Росії зберегти золото командного турніру, а їй – виступити на особистих змаганнях, де вона є фавориткою на золото. Але її можуть і дискваліфікувати з Олімпіади.

Ця Олімпіада і так уже кишла заголовками про геноцид і рабство, політику і пропаганду, ізолятори та драконівські протоколи, так що буде не дивно, якщо виявиться, що Росія накачала юну спортсменку якимось препаратом, і при цьому їй дозволять виступати далі, бо вона надто молода і наївна, щоб розуміти, що її накачали.

МОК офіційно заборонив Росії виступати на Іграх через величезний державний допінговий режим, який обдурив десятки спортсменів на Олімпіаді та Паралімпіаді в Сочі. Росія виграла найбільше медалей і на Олімпіаді, і на Паралімпіаді.

Але при цьому МОК перетворив це усунення на жарт, дозволивши російським спортсменам виступати під прапором ОКР. Це ті ж люди, ті ж кольори і, можливо, той самий настрій перемогти за всяку ціну.

Чи давав хтось 15-річній дівчинці ліки, які покращили її витривалість? Ми це з’ясуємо. І навіть якщо Валієву дискваліфікують, як хтось зможе вийти на один лід із її партнерами без підозр?», — написав Ветзель.

Олімпіада в Пекіні триватиме до 20 лютого.