Сезон 2019/20 став піком у кар’єрі форварда Олександра Філіппова. В 30 матчах чемпіонату України в складі «Десни» він відзначився 16 разів і посів друге місце в списку бомбардирів УПЛ. Така результативність привернула увагу бельгійського «Сент-Трюйдена», який викупив Олександра у чернігівського клубу за півтора мільйони євро.

Однак в Бельгії Філіппов не зміг розкритись в повній мірі. Від вересня 2020-го року він зіграв лише у 16 матчах за «Сент-Трюйден», в яких відзначився одним забитим м’ячем. В поточному сезоні Олександр жодного разу не з’являвся на полі.

Нарешті у його кар’єрі розпочались зміни. Як повідомляє бельгійський сайт hbvl.be, «Сент-Трюйден» віддає Філіппова в оренду у «Ригу». Угода буде розрахована на рік. Олександр вже попрощався з партнерами по «Сент-Трюйдену».

Додамо, що «Рига» минулий сезон завершила на четвертому місці. Цієї зими клуб підписав іншого відомого українського футболіста – Владлена Юрченка. Минулого літа до «Риги» перейшов хавбек «Дніпра-1» Юрій Вакулко. Додамо, що команду очолює німецький тренер Торстен Фінк, який грав за «Баварію», а потім очолював «Гамбург», «Базель», «Аустрію», японський «Віссел Кобе».