Триразова олімпійська чемпіонка з фігурного катання, депутат Держдуми Росії Ірина Родніна прокоментувала слова міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

Він підтвердив, що міністерство рекомендувало уникати українським спортсменам спільних фото із росіянами під час Олімпійських ігор у Пекіні (Китай). Гутцайт заявив, що спортсмени знають, як «поводитися під час провокацій», пов’язаних із росіянами.

«Дурниці, чесно кажучи, не хочеться коментувати. Порушуються усі принципи Олімпізму. Їм тоді краще взагалі не брати участь в Олімпійських іграх. Нічого не залишається, як про себе якось нагадати. Сподіваюся, на п’єдесталі ми справді поруч не стоятимемо», — сказала Родніна.

Нагадаємо, що спільна фотографія стрибунки у висоту Ярослави Магучіх і росіянки Марії Ласіцкене на Олімпіаді-2020 в Токіо викликала скандал. Українка зазнала критики за фото з представницею Росії, яка підтримувала Володимира Путіна на виборах президента Росії.

Згодом український легкоатлет Ігор Цвєтов завоював срібло Паралімпіади в Токіо в бігу на 100 метрів і відмовився фотографуватися з росіянами на п’єдесталі.