Новини

У Шахтарі порівняли Луческу та Де Дзербі

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про важливі якості головного тренера Роберто Де Дзербі, мотивацію, емоції та інше.

– Роберто Де Дзербі вже виграв Суперкубок. Наскільки цей трофей був важливим, враховуючи, що «Шахтар» не вигравав у Суперкубку з 2017-го року?

– Завжди важливо виграти трофей, який ти давно не тримав у своїх руках. Для команди і нового тренерського штабу це серйозна мотивація, тим більше коли граєш проти метра тренерського штабу Луческу, якого кожен хоче обіграти, і проти «Динамо». Це посилювало роль трофея. Той факт, що ми виграли з досить серйозним рахунком, показали хорошу гру, вважаю, дав серйозний поштовх команді і надав впевненості в собі.

– Протистояння Луческу і Де Дзербі триватиме як мінімум до кінця сезону. У цих наставників є щось схоже і в чому їх головна відмінність?

– Зі схожого можна відзначити роботу з молоддю. З точки зору футболу: і той, і інший проповідують атакувальний футбол. З точки зору мотивації: як Луческу, так і Де Дзербі – дуже хороші мотиватори.

А те, що їх відрізняє, якщо розглядати останній сезон: Де Дзербі намагається грати з будь-яким суперником першим номером, тобто він хоче свою філософію поставити на перше місце і її проповідувати, а Луческу в останній рік вже підлаштовується під суперників, в залежності від сили, змінюючи до них підхід. Вважаю, що в цьому головна різниця між ними. Зараз у футбольному прайді з’явилися два альфа-самці, але, як ви розумієте, залишитися повинен один. Я впевнений, що залишиться Роберто.

Editor

Recent Posts

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

12 часов ago

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

20 часов ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

1 день ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

1 день ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

2 дня ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

2 дня ago