Новини

Через скандальний демарш збірної України покарані семеро гравців

У збірній України з хокею стався скандал, коли сім гравців покинули розташування команди, яка перебувала на зборах в Угорщині, де готувалася до товариських матчів. Федерація хокею України вирішила покарати цих гравців.

Дисциплінарний комітет Федерації хокею України тимчасово відсторонив сімох хокеїстів, які самовільно залишили лави національної збірної. Мова йде про шістьох гравців Донбасу та ще одного хокеїста Краматорська.

Вони разом з національною командою відправилися до Будапешта. Але після конфлікту почесного президента Донбасу Бориса Колеснікова з ФХУ, отримали повідомлення покинути розташування команди та повернутися до України.

Єдиний гравець Донбасу, який не виконав це рішення – Віталій Лялька. В цей же день клуб розірвав з ним угоду.

Замість хокеїстів, які покинули збірну, до команди викликали сімох гравців київського Сокола. Але у всіх них – російське громадянство.

Під санкції потрапили Пилип Пангелов-Юлдашев, Віталій Андрейків, Віктор Захаров, Олександр Пересунько, Микита Буценко та Ілля Коренчук, а також Павло Таран.

Вони не мають права виходити на лід у будь-яких офіційних змаганнях до тих пір, поки розглядатиметься відкриті ФХУ провадження. Їх звинувачують у зриві підготовки національних збірних до чемпіонату світу 2022 у дивізіоні 1В.

При цьому у дисциплінарному комітеті вирішили не застосовувати попередніх санкцій до юнаків з клубів Донбас та Молода гвардія, які так само покинули лави збірних до U-18 та U-20 до моменту завершення розслідування.

«Дисциплінарний комітет врахував, що рішення хлопці могли приймати під тиском, що, враховуючи вік юних спортовців, може вважатися серйозною пом’якшуючою обставиною», – заявили в ФХУ.

Editor

Recent Posts

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

14 часов ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

20 часов ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

21 час ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

22 часа ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

1 день ago

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

2 дня ago