У середу, 10 листопада, 45-річний український фахівець Андрій Шевченко був представлений як головний тренер «Дженоа» пресі та вболівальникам.

На прес-конференції Андрій Миколайович відповів на запитання журналістів.

– Це дуже важливий момент у моїй тренерській кар’єрі. Я хочу подякувати керівництву та проекту «Дженоа», що повернули мене до Італії, країни, з якою маю особливі стосунки. Я сподіваюся продовжити кар’єру тут як тренер. «Дженоа» – це проект, який мене дуже турбує. Наша мета номер один – зіграти у Серії А наступного року. Єдиний спосіб, який я знаю, досягти цього – це працювати. Я зроблю все можливе для досягнення цього результату.

Цей проект мене дуже переконав. Я вірю, що «Дженоа» може досягти великих успіхів в Італії в майбутньому. Безперечно, нам потрібні вболівальники. Якось я грав у Генуї, і це був дуже складний матч. Я дуже добре пам’ятаю, як грав проти 12 гравців, бо 12 гравцем «Дженоа» були вболівальники. Я сподіваюся, що вони будуть, бо нам потрібна велика підтримка.

У мене були контакти з новим власником. То була довга розмова. Команду потрібно посилити, і оскільки ми націлені на гру наступного року в Серії А, я думаю, нам доведеться добре працювати на трансферному ринку. Усі хлопці у команді – дуже добрі. Я думаю, що перша мета – досягти позиції у турнірній таблиці, де ми зможемо добре дихати та добре працювати.

Італія – важлива країна з футбольного погляду. Італійська школа важлива. Для мене робота з такими тренерами, як Анчелотті, Дзаккероні та Чезаре Мальдіні, була великим досвідом. Тренерська робота в Італії означає вхід у світ футболу. Мати можливість кинути виклик великим фахівцям, які зараз працюють в Італії, – це стимулюючий виклик для мене.