Австралієць Джошуа Кавалло став першим відкритим геєм у сучасному футболі. Він отримав слова підтримки як від багатьох клубів, так і футболістів. Але виявилися і ті, хто проявив свою гомофобію. Серед них і Богдан Бутко.

Все розпочалося з поста в інстаграм спортивного видання Tribuna.com. Там опублікували фотографії самого Кавалло та його слова про те, що він гей.

В коментарі під цим постом футболіст Богдан Бутко опублікував три смайли «фейспалм». Коли в нього спитали, що саме він мав на увазі, він почав писати гомофобні заяви. Одному з коментаторів Бутко порадив з’їздити до Кавалло, де той його «оприходує», а також «порадів», що в нього «хоча б дно не пробито».

А коли йому написали, що за такі гомофобні висловлювання має бути соромно, то Бутко заявив, що соромно має бути іншим футболістам, які виступають з Кавалло.

«Соромно має бути його товаришам по команді, коли вони вітаються з ним за руку. Якщо ви підтримуєте це, то я – ніяк ні. Як можна мовчати, коли поруч наші діти ростуть і на все це дивляться? Найголовніше, що вони вже розмножуються, а судити його з якихось особистих якостей я не буду і не хочу, оскільки я його не знаю особисто», – написав Бутко.

Варто відзначити, що гомофобні заяви футболіста отримали теж чималу кількість вподобань та схвальних відгуків від інших користувачів.