Український фахівець Сергій Ковалець оцінив дії українських футболістів в очному матчі англійського футболу.

У мідвік відбулося протистояння» Вест Гема» та «Манчестер Сіті» у Кубку англійської ліги.

У стартових складах «молоткарів» і «містян» на поле вийшли Андрій Ярмоленко й Олександр Зінченко відповідно. «Вест Гем» переміг у серії післяматчевих пенальті (0:0, 5:4).

– Справді, не так часто побачиш очне протистояння українців у найкращих клубах Європи, – сказав колишній півзахисник збірної України Сергій Ковалець. – Це своєрідна реклама нашої країни, нашої збірної. На полі Зінченко та Ярмоленко перетиналися неодноразово. Було цікаво бачити їхню боротьбу. Пам’ятається лише завдяки самовідданості Зінченка Ярмоленко не зміг вразити ворота «Манчестер Сіті».

А із заміною Андрія Олександру полегшало, він розпочав частіше підключатися до атак, теж міг забити після дальнього удару, але «Вест Гем» урятував воротар. А взагалі – матч вийшов інтенсивним, класним з погляду вболівальника, навіть попри рахунок 0:0. Нічия – справедливий підсумок, а в серії пенальті психологія виявилася кращою на боці лондонців.

– Якщо Ярмоленко часом потрапляє до складу своєї команди, то Зінченко провів лише перший матч після травми, яку отримав ще в середині вересня. Чи встигне Олександр набрати потрібні кондиції до поєдинків збірної?

– Ми побачили, що Саша чудово, холоднокровно діяв, наче й не було простою. До початку збору національної команди «Манчестер Сіті» зіграє ще три поєдинки, тож є шанс, що Хосеп Гвардіола дасть Зінченку час на полі. Я впевнений, що гравець буде готовий до матчу проти Боснії та Герцеговини.