Новини

Правило п’яти замін у футболі можуть залишити назавжди

Міжнародна рада футболу (IFAB) розглянула питання про те, щоб залишити у футболі можливість провести п’ять замін. Це правило ввели під час пандемії коронавірусу.

За даними ЗМІ, правило про п’ять замін у футболі отримало підтримку у чималої кількості впливових членів IFAB. Тож невдовзі його можуть ввести на постійній основі.

При цьому залишать і те, що тренери будуть мати лише три можливості для проведення замін під час гри. Заміна у перерві матчу в ці три «вікна» не входить.

Правило п’яти замін ввели як тимчасове у травні 2020 року, коли відновили футбольні матчі після карантину, пов’язаного з пандемією коронавірусу. Тоді це зробили для того, щоб зменшити навантаження для футболістів та уникнути їх травм. Адже під час карантину вони не мали можливість тренуватися та підтримувати себе у формі.

Спочатку правило ввели до кінця сезону 2019/2020. Але згодом вирішили його продовжити, хоча рішення про це кожна футбольна асоціація приймала окремо. В сезоні 2021/2022 це правило діє і в єврокубках.

Зміни до футбольних правил приймає Міжнародна рада футболу. Туди входять чотири представники ФІФА та по одному представнику від футбольних асоціацій Англії, Шотландії, Уельсу та Ірландії. Раз в рік вони збираються разом і колегіально приймають рішення, у тому числі й щодо змін правил гри у футбол.

Рішення щодо можливості проведення п’яти замін можуть прийняти на засіданні IFAB 4 – 5 березня 2022 року.

Editor

Recent Posts

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

8 часов ago

Краснопір: “Вважаю, нічия Руху проти Динамо закономірна”

Нападник львівського "Руху" Ігор Краснопір дав коментар Eurofootball.com.ua за підсумками матчу 7-го туру української Прем'єр-ліги…

16 часов ago

Костюк поступилася росіянці Шнайдер у чвертьфіналі турніру в Сеулі

Перша ракетка України Марта Костюк не змогла пробитися до півфіналу турніру WTA 500 в Сеулі.…

1 день ago

Українським спортсменам виплатять премії за виступ на Олімпіаді-2024

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови, яка передбачає фінансову винагороду для спортсменів, що посіли 4−6 місця…

1 день ago

На фронті загинув колишній український футболіст

На російсько-українській війні загинув колишній футболіст Ігор Северенчук. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді і…

1 день ago

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

2 дня ago