Матч 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів «Зеніт» – «Ювентус» (0: 1) став 100-м для захисника синьо-біло-блакитних Ярослава Ракицького.

Український футболіст прокоментував досягнення цієї позначки, подякувавши за її досягнення Мірчу Луческу

«Мій європейський шлях – 100 матчів в єврокубках. 72 – в Лізі чемпіонів, 28 – в Лізі Європи! А починалося все з довіри Містера Луческу! Мій найголовніший наставник! Тренер, спасибі», — написав Ракицький в своєму Інстаграмі.

Нагадаємо, Ярослав Ракицький добре знайомий з Мірчею Луческу по спільній роботі в донецькому «Шахтарі». Саме румунський фахівець підпустив захисника до основного складу «гірників» і розкрив його сильні сторони. У «Зеніті» Луческу і Ракицький не перетнулись.

Останній матч за збірну України Ярослав Ракицький провів 16 жовтня 2018 року – в рамках Ліги націй УЄФА Україна на своєму полі обіграла Чехію 1:0. Після переходу в петербурзький «Зеніт» на початку 2019 року Ракицький був виключений зі списку гравців збірної України, про що було оголошено на офіційному сайті Федерації футболу країни.

З початку збройного конфлікту на сході України Ракицький неодноразово стикався з питаннями в ЗМІ про відмову співати український національний гімн, коли він грав за збірну країни. Він не був викликаний до збірної з моменту його переїзду в російський «Зеніт». 6 листопада 2019 року Ракицький оголосив про завершення кар’єри в збірній України.