Півзахисник італійської «Аталанти» Руслан Малиновський міг би стати джокером збірної України в матчах відбору до ЧС-2022 проти Фінляндії та Боснії і Герцеговини. Але «штучний конфлікт» головного тренера «синьо-жовтих» Олександра Петракова з футболістом може вилізти йому боком, якщо команда не здобуде перемогу 9 і 12 жовтня.

Про це розповів український наставник Олег Федорчук. Він відзначив брак у нашій команді гравців, які атакують. І Малиновський тут був би дуже доречним. Але через свій темперамент Петраков не дав найкращому асистентові Серії А минулого сезону навіть шанс.

– Найбільша проблема України перед цими двома матчами – це нападник, який може посилити гру, якщо ми хочемо перемагати. Яремчук – це все ж таки один нападник. А для такої гри і вирішення важливих завдань хотілося б ще одного свіжого форварда. Що додало б і конкуренції. Тому відсутність травмованих Мораеса і Бесєдіна позначається.

Та й Малиновський, незважаючи на те, що трапилося, думаю, міг допомогти. Навіть якщо тренер не розраховує на нього в стартовому складі, ніхто йому не забороняє тримати його в обоймі, а в разі необхідності випустити, як свого атакувального джокера. Чому так не сталося – для мене загадка. Розкидатися такими гравцями, такими талантами…