Головний тренер збірної Фінляндії Марку Канерва повідомив про втрати своєї команди напередодні гри зі збірною України в рамках відбору до ЧС-2022. Матч, нагадаємо, відбудеться 9-го жовтня.

В цьому поєдинку наставник Суомі не зможе розраховувати на чотирьох гравців, яких викликав спочатку. Лівий захисник Єре Уронен, який влітку перейшов з «Генку» до французького «Бресту», досі заліковує травму щиколотки. Останні матчі за ХІК пропускав один з найдосвідченіших гравців та капітан збірної опорний хавбек Тім Спарв, тож було вирішено, що він також не приєднається до команди. Втім, про відсутність цих гравців було відомо і раніше.

А ось свіжими втратами можна вважати півзахисника Каан Кайрінена з норвезького «Ліллестрьома» та форварда Маркуса Форсса з «Брентфорду». Останній отримав ліктем у вухо в грі за клуб в матчі Кубка ліги проти «Олдхема», йому можна грати, але найближчим часом заборонено літати. Тож він не допоможе Фінляндії в матчах з Україною та Казахстаном.

В той же час Канерва довикликав хавбека ЦСКА-Софія Томаса Лама та форварда ХІКа Роопе Ріскі. 30-річний Ріскі має в своєму активі лише п’ять матчів за збірну, але й один забитий м’яч (ще в 2015-му в ворота Швеції).

Нагадаємо, що й збірна України зазнала втрат на жовтневі матчі. Команді Петракова не допоможуть через травми Віталій Миколенко, Віталій Буяльський, Олександр Зінченко, за сімейними обставинами не зможе зіграти Денис Бойко.