Колишній видатний форвард «Динамо» Олег Блохін поділився очікуваннями від поєдинку за Суперкубок України.

– Що очікуєте від суперництва грандів у поєдинку за Суперкубок – хорошої гри чи купи голів?

– Та ні, купи голів, напевно, не буде. Чекаю хорошої гри. Дай Боже, щоб саме такою вона і вийшла. Хоча, на мій погляд, матч на Суперкубок потрібно було раніше проводити – перед початком сезону. А зараз, коли у «Динамо» і «Шахтаря» триває підготовка до єврокубків і ігор чемпіонату, він якось в загальну канву не вписується. На футболістів випадає велике навантаження, навіть не знаю, як команди будуть до гри за Суперкубок ставитися.

– Швидше за все, матчі за Суперкубок України знову, як і раніше, будуть проходити в звичному форматі – в розпал літа, напередодні старту чергового чемпіонату. Нинішній же поєдинок за його сімнадцятирічну історію за термінами проведення став винятком з правил.

– Ще не варто забувати про ковід, яким охоплений весь світ. І справа не тільки в ньому. Дивіться: в тій же Італії ігри проводять через два дні на третій. Та й в Англії, як, втім, і у всій Європі, навантаження. Навіть не знаю, як футболісти з ними впораються. Важко, звичайно.

Потрібно вміти розподіляти сили, при цьому розставляючи пріоритети. Можливо, хтось із тренерів «Динамо» і «Шахтаря» захоче дати комусь із підопічних більше пограти, адже хтось може мати брак ігрової практики або ж поступово відновлюватися після травми. Все залежить від того, як наставники дивляться на гру і як її розцінюють. Так, зрозуміло, це дербі і хочеться в ньому здобути перемогу – все ж престижно виграти Суперкубок. Але ж є ще й глобальні завдання, яких ніхто не скасовував.

– Приємно, що за цим матчем на НСК «Олімпійський» знову зможуть спостерігати глядачі…

– Що й казати, без глядачів грати важко. Судіть самі: на поєдинок України зі збірною Франції люди прийшли – і команда відразу по-іншому грала, і ставлення інше. Таку гру дивитися було цікаво. А коли порожні трибуни – що тут дивитися? Атмосфера в таких випадках нагадує контрольний матч на зборах.

– За перипетіями двох найкращих команд країни будете спостерігати з ложі стадіону?

– Ні, вдома. Повторюся: очікую хорошої гри.