Екс-форвард збірної України Олексій Бєлік поділився очікуваннями від матчу за Суперкубок України між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо».

— Очікування у мене змішані, тому що, з одного боку — бажання побачити протистояння «Шахтаря» Де Дзербі і «Динамо» Луческу дуже велике, а з іншого — матч пройде в незручний час, у обох команд настає період важливих ігор в чемпіонаті і в лізі чемпіонів. Але чекаю видовищного матчу, тому що є можливість виграти перший трофей в сезоні.

— Чи стане поразка від «Шерифа» додатковим стимулом для «Шахтаря», щоб порадувати своїх уболівальників?

— Після поразки від «Шерифа», у гірників є два варіанти: або вони збирають волю в кулак і перемагають, що їм допоможе в наступних матчах, або програють і психологічно буде ще важче.

— Молодість пари основних центральних захисників «Динамо» (Сироті 21 рік, Забарному 19 років) перевага для гравців атаки «Шахтаря»?

— Я не думаю, що молодість центральних захисників «Динамо» стане перевагою для «Шахтаря», так як вони надійні і організовані в грі. Але тим цікавіше буде спостерігати за індивідуальними протистояннями.

— Які переваги і недоліки кожної з команд?

— Сильні якості «Шахтаря» — це техніка і швидкість в атакуючих діях команди, але є проблеми з переходом з атаки в оборону. Також, команда діє не завжди інтенсивно. «Динамо» дуже добре організовано, діє дисципліновано в обороні, дуже активно в контратаці. Але є проблеми з позиційної атакою, тому що Луческу поки не знайшов основного нападника, який до кінця зрозуміє і буде виконувати його вимоги.