Харківські вболівальники нарешті дочекалися приїзду чемпіона України на ОСК «Металіст». Щоправда, протистояла київському «Динамо» в сьомому турі Прем’єр-ліги не та легендарна команда, повернення якої має відбутися вже в наступному сезоні, а клуб з приставкою-1925.

Команда Валерія Кривенцова була максимально мотивована дати бій фавориту, і підтвердила слова, сказані до матчу, на ділі. У першому таймі «Динамо» домінувало на футбольному полі і, здавалося б, повинно було відкривати рахунок в поєдинку. Однак в одних моментах гравцям столичного клубу не вистачало точності, в інших же здорово грав досвідчений голкіпер харків’ян Денис Сидоренко.

На 35-й хвилині «динамівцям» все-таки вдалося змусити Сидоренка капітулювати: після подачі з кутового з правого флангу Кендзьора головою пробив у поперечину, після чого Сирота допоміг йому блокуванням голкіпера добити м’яч в сітку. Але головний арбітр Максим Козиряцький завдяки VAR не зарахував взяття воріт.

На перерву команди пішли з нудними нулями на табло. Судячи з усього, Мірча Луческу в роздягальні використав 15 хвилин кращим чином, ніж його візаві, інакше як можна пояснити гол Циганкова в дебюті другого тайму? Перспективний білорус Ілля Шкурін записав на свій рахунок черговий асист, зумівши грудьми вдало перевести подачу з лівого флангу від Де Пени на Віктора, який розстріляв ворота.

Повівши в рахунку, гості не зменшили обертів і вже через п’ять хвилин забили другий гол. Цього разу Сидоренка засмутив його тезка Гармаш, який замкнув подачу від Де Пени на ближній штанзі. Однак виникло питання, чи не був киянин в офсайді. Арбітр VAR і Козиряцький довго радилися, чи варто зараховувати взяття воріт. Переговори затяглися на п’ять хвилин, після закінчення яких головний рефері, подивившись повтор особисто, вказав на центр поля – 0:2.