Головний тренер молдовського «Шеріфа» Юрій Вернидуб прокоментував зміну тренера у збірній України.

– Я дуже поважаю Шевченка. Але робити це публічно, на прес-конференції… Ви мали сісти з тим же Павелком і все розкласти на полички. І не виносити цей бруд, навіщо?

– Мені здається, що просто гроші не поділили.

– Тому я завжди і кажу, що не хочу отримувати гроші, я хочу їх заробляти. Нехай вони невеликі, не такі, як вони заробляють, але мені цього вистачає.

– До вас ніхто не звертався з приводу збірної?

– Ні, ніхто не звертався. Я дуже радий і щасливий, що збірну очолив Саша Петраков.

– Ви його знаєте?

– Ми з ним спілкуємося. Він мене по телефону привітав з виходом до групового етапу Ліги чемпіонів, я його – після Франції. Нормальні взаємини. Щира і чесна людина. Такого, як він, – немає.

Всі кажуть, що збірна ще не його команда. Як не його? Змінити схему не так просто, навіть з тими ж футболістами, а він це зробив за тиждень. У нього не було часу, як у Шевченка.

Шевченко міг домовитися, щоб змістили весь чемпіонат. У Петракова немає таких повноважень. Ніхто не слухав тренерів клубів, тому що це потрібно було для збірної.

А зараз Петраков прийшов, і мало того, що за тиждень до гри призначили, так і травм купа. Чому на цю людину вішають більше гріхів, а там – Бог і цар? Так не буває. Всі люди різні.

– Він же приходив як виконувач обов’язків. Усі розуміли, що з Ребровим спілкуються.

– Це взагалі карусель, тяганина, така маячня, чесно. Навіщо це було взагалі виносити перед такою грою з Францією? Це неможливо було зробити відразу? Після того, як одразу не підписав? Це неможливо було зробити після гри? Можливо, це все робилося спеціально? Навіщо? – сказав Вернидуб.