Генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Запісоцький не залишив без уваги скандал, який виник між організацією і колишнім наставником збірної Андрієм Шевченком.

Нещодавно тренер заявив, що йому нібито не стали пропонувати новий контракт, хоча він хотів залишитися в команді.

Запісоцький каже, що Виконкомом УАФ ще в червні 2020 року було прийнято рішення продовжити співпрацю до кінця 2022 року.

30 липня я мав особисту телефонну розмову з Андрієм Шевченком і, серед іншого, сказав Андрію Миколайовичу, що знаю від президента УАФ про те, що між ними 2 або 3 серпня запланована зустріч. І, відповідно, відразу після цього ми зможемо укласти нові контракти на умовах, які будуть обговорені і узгоджені. Андрій Миколайович погодився з такою пропозицією.

Після цього тренеру і його представнику направили лист з пропозицією зустрітися у зв’язку із закінченням контракту, але відповіді в УАФ не отримали, говорить генсек.

Треба визнати, що ми були не готові до такого розвитку подій, і тому призначення нового тренерського штабу збірної України дещо затягнулося. При цьому я хочу підкреслити, що з боку УАФ мова не йшла про зменшення суми контракту.

За словами Запісоцького, з Шевченком і його представником хотіли обговорити деякі деталі, а також продовження співпраці до кінця Євро-2024.