Новини

В Україні амністувала воротаря, звинуваченого у співпраці з букмекерами

Звинувачений у грі на букмекерські контори під час домашнього чемпіонату світу-2017 26-річний екс-голкіпер національної збірної України з хокею Едуард Захарченко найближчим часом буде офіційно амністований Федерацією хокею України і відновить виступи в нашому національному чемпіонаті. Новим клубом воротаря стане херсонський «Дніпро», котрий визначився зі своїм майбутнім і підтвердив участь в УХЛ-2021/2022 останньої миті. Про це Sport.ua сповістило джерело у ФХУ.

За підсумками скандалу чотирирічної давнини Едуард спершу був відлучений від хокею, а в сезоні-2018/2019 за відсутністю достатньої доказової бази поновлений і виступав за казахстанську «Астану” та угорський «Дунайварош». Наступного року Захарченко грав за італійський «Фасса Соколс», а кінцівку сезону-2020/2021 провів у литовській «Енергії» з Електриная, за яку провів 8 матчів у регулярному чемпіонаті і 3 поєдинки плей-оф.

Захарченко народився у 1995 році у Владивостоку (РФ). Хокейну кар’єру він розпочинав за клуб молодіжної хокейної ліги Росії «Челни». Оскільки батьки Едуарда родом з України, він отримав український паспорт і з 2011 року виступав за збірні нашої держави всіх вікових категорій.

Захарченко грав під синьо-жовтими знаменами на чемпіонатах світу U18 років у 2012, 2013 роках (дивізіон 1В), чемпіонатах світу U20 у 2014, 2015 роках (дивізіон 1В). У складі національної збірної, за яку Едуард провів загалом 17 матчів, він брав участь у чемпіонатах світу 2015 (1А), 2016 (1В) і 2017 (1А), а також олімпійській кваліфікації до Пхьончхана-2018.

У 2017 році Захарченко був дискваліфікований Федерацією хокею України через розголошення документа з його підписом у зобов’язанні повернути суму грошей за поразку збірної України від команди Кореєї з різницею щонайменше у два голи в матчі 28 квітня 2017-го на чемпіонаті світу в дивізіоні 1A. Зустріч закінчилася з рахунком 1:2 після серії буллітів. Другим покараним українським гравцем тоді став оборонець Володимир Варивода.

У вересні 2017 року хокейну діяльність Едуарда також призупинила Міжнародна федерація хокею, після чого він був виключений зі складу британського клубу «Ноттінґем Пантерз», з яким незадовго до того підписав контракт.

Додамо, що чемпіонат України-2021/2022 стартує 17 вересня.

Editor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

4 часа ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

6 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

12 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

16 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago