Новини

Це суддівство — згвалтування футболу: в Україні новий скандал з арбітрами

Клуб Першої ліги «Оболонь» опублікував офіційний лист, який клуб відправив президентам УАФ і ПФЛ, Андрію Павелку та Олександру Каденку. У ньому клуб висловив обурення з приводу суддівства матчу п’ятого туру Першої ліги проти «Металіста» (поразка 0:3):

«Те, що відбулося 22 серпня 2021 року у матчі 5-го туру Чемпіонату ПФЛ України між командами ФК «Металіст» (Харків) та ФК «Оболонь» (Київ) за допомогою арбітра матчу Серпутька Г., який на 1-й хвилині матчу поставив сумнівний пенальті у наші ворота та упереджені його рішення на користь команди суперникау продовж усього матчу, ми розцінюємо як зґвалтування не тільки футбольного клубу «Оболонь», а й усього українського футболу.

Люди, які це роблять, впевнені, що за це вони не понесуть жодного покарання. І ці процеси у нинішньому чемпіонаті найчастіше відбуваються у матчах за участі ФК «Металіст». Статистика вражаюча: за п’ять турів Чемпіонату І ліги, п’ять пенальті у ворота суперників «Металіста» і чотири вилучення.

​Ми розуміємо, що багато хто, чекають на повернення ФК «Металіст» до вищого дивізіону українського футболу, але ж давайте робити це чесно, дотримуючись спортивного принципу та моралі.

​Ми, можливо, і не звертались би до Вас з таким зверненням, але цією заявою ми також хочемо підтримати Українських і втому числі вболівальників ФК «Металіст», які хочуть бачити чесний футбол, а не суддівське свавілля, яке відбувається на футбольному полі. Вони не бажають, щоб на адресу їхньої улюбленої команди знову лунали непристойні сканування з трибун, такі, які лунали на адресу колишнього ФК «Металіст».

​Та записка, яку передали нам вболівальники ФК «Металіст» в підтримку нашого Клубу, надала нам додаткових сил і впевненості в тому, що справжні вболівальники бачать, хто грає в чесний футбол, а хто – ні, і заради таких вболівальників потрібно продовжувати грати в футбол.

Закликаємо усі Клуби ПФЛ, дотримуватись чесних спортивних принципів та моралі, поважати безпосередніх учасників Чемпіонату та їх вболівальників.​

ФК «Оболонь» та його вболівальники мають надію, що Ви, як керівники українського футболу, дасте офіційну, справедливу оцінку тим негативним процесам, які відбуваються в нашому футболі та наведете елементарний порядок у турнірі Першої ліги».

Editor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

8 часов ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

10 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

16 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

20 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

2 дня ago