Виконуючий обов’язки головного тренера збірної України Олександр Петраков в інтерв’ю Великому футболу розповів про півзахисника Марлоса і форварда Жуніора Мораеса в національній команді.

«Марлос — він дуже допоміг свого часу, дуже допоміг і Андрію Миколайовичу допоміг, збірній допоміг. Хлопець прийшов, у нього технічне оснащення, бачення, на ньому м’яч тримався. Він дуже допоміг у той час, а зараз виходячи на заміни на 15 хвилин, підтримувати темп, я закрию дорогу своєму молодому футболісту.

Я не націоналіст. Мораесу буде 35, Марлосу 33, вони грають в клубах, величезне дякую, що допомогли, але у мене є наші хлопці, вони повинні далі грати.

Гравці збірної — це психологічно сильні люди, тут немає скигліїв. Хто буде скиглієм, той не буде грати. Я втомився, переліт, важко, це … Ну і що ?! До побачення! Іди в інше місце. Іди в клуб свій грай. Це національна збірна. Тут приходять люди, голодні. Вони розуміють, що відповідають за честь своєї країни.

Уявіть собі, зараз я до вас погодився прийти на телебачення й тренер сидить потім перед хлопцями й соплі «мотає». Каже: «Я не знаю як буде, ой я переживаю, я боюся …» і уявляєте я виходжу і мене б’є всього. Футболіст побачить і скаже, що це за тренер такий. Я ж повинен вселяти в них впевненість якусь.

Я не конфліктна людина. Всі ж люди різні, якщо я у свої 64 роки почну перероблятися — це буде вже не Саша Петраков. Я вже забув тріумф на молодіжному Чемпіонаті світу. Це минуле. Я не хочу повертатися. Я не хочу це навіть згадувати. Це було і пройшло. Якщо будеш пам’ятати, жити на цьому багажі — нічого не вийде далі. Я перегорнув сторінку — рухаюся далі. Якщо я б це говорив, що виграю Чемпіонат світу — я б нічого не виграв. Ми виграли. Команда виграла. Хлопці, в першу чергу, мій тренерсько-адміністративний штаб, керівництво УАФ, керівництво всіх клубів, президенти клубів, тренери всіх клубів. Це спільна перемога всього нашого футболу. Це не моя. Я говорю щиро і чесно.

Знаєте, інший сидить і говорить: «Я я!» Ні, цього б нічого не було, тільки було Ми. Гравець молодий, він повинен через молодіжну збірну довести право грати в національній збірній. Це величезна честь. Він повинен в молодіжці «засвітитися», забивати голи, бути там провідним гравцем і тоді він плавно перейде в національну збірну, а так просто в національну збірну ніхто більше не потрапить, а всі ветерани, хлопці, які грають, я з ними переговорив, я вже всім сказав: «Ваш досвід, якщо ви «тягнете», буде тобі 40 — ти будеш грати в національній збірній, а молодь нехай підтягуються потихеньку», — підсумував Петраков.