Новини

Український каратист висловився свою любов до російських спортсменів

Український каратист Станіслав Горуна роз’яснив своє висловлювання про ситуацію з легкоатлеткою Ярославою Магучіх, яка після фіналу Олімпіади зробила фотографію з представницею ОКР Марією Ласіцкене.

Привітання на п’єдесталі суперниць і суперників обіймами – це звичний ритуал у всіх видах спорту.

«Своїм повідомленням я хотів зупинити потік негативу, який звалився на 19-річну Ярославу Магучіх. Мені це вдалося, тому що весь негатив перейшов на мене. Що ж, завдання виконано. Тепер давайте спробуємо поговорити нормально.

Є спорт як сфера функцій держави, і є спорт як діяльність атлетів і тренерів.

Спорт для мене: спортзал, напрацювання техніко-тактичних завдань, покращення фізичних кондицій, підготовка і виїзд на змагання, тренувальні збори, спаринги, харчування, зважування, виступи, перемоги. Цьому процесу я віддаю себе і свої сили.

Упевнений, що і у 19-річної Ярослави так само. Там немає місця навіть для існування політики, тим більше, там немає наміру впливати політично, висловлюючись спортивною впізнаваністю.

Спорт як сфера функцій держави – це державні справи. Тут не те, що є місце політиці, це і є політика.

Це те, що працює навколо безпосередньої спортивної діяльності, те, що її забезпечує. Це імідж і престиж держави, це справа функціонування Міністерства спорту та інших профільних державних і комунальних структур і організацій.

Це як міжнародні відносини, так і внутрішні відносини Мінспорту з федераціями. Це зарплати, призові та стипендії. Це діяльність цілого держапарату.

Це площина, в якій я не працюю. Це не те, чим займаюся я, або Ярослава Магучіх, або Олег Верняєв, або будь-який інший діючий спортсмен. Чи не правда, Андрій Демчук?

Привітання на п’єдесталі суперниць і суперників обіймами – це звичний ритуал у всіх видах спорту в усіх країнах.
Це традиційний прояв поваги.

Я, власне, це і підкреслював, але більшість побачила лише назву «спорт поза політикою» і почали трактувати за своїми уподобаннями.

Міжнародна арена – це наслідки складної щоденної роботи атлета. Поведінка атлета на міжнародній арені також регламентована. Особливо, коли атлет представляє рідну державу – він як ніколи повинен вести себе ввічливо та коректно по відношенню до інших атлетів, тренерів або функціонерів.

Церемонія нагородження спортсменів – це традиційний ритуал, під час якого відбувається урочиста фіксація результатів змагань. Є писані і неписані правила поведінки атлетів на подіумі.

Ярослава Магучіх все зробила так, як від неї очікувалося. Ігнорування інших атлетів на подіумі більше б розцінювалася як негідна поведінка спортсмена.

Я усвідомлюю всю складність і гіркоту подій останніх 8 років. Я жодним чином не хотів применшити жертви наших бійців, наших героїв, на благо і захист України. Я вдячний їм, що маю можливість займатися улюбленою справою і також приносити користь і перемоги нашій державі», — написав Горуна.

Нагадаємо, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що у неї запланована зустріч з легкоатлеткою Ярославою Магучіх через фотографії з Ласіцкене.

Editor

Recent Posts

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 час ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

8 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

11 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

21 час ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago

Мілевський із другом дізналися про договірний матч і зірвали великий куш на ставках

Колишній футболіст київського «Динамо» і національної збірної України Артем Мілевський і його товариш Сергій Третьяк…

2 дня ago