Головний тренер «Чорноморця» Юрій Мороз розповів про стосунки з фанами клубу.

– Є діалог з фанатами клубу?

– Діалогу немає. Конструктивності жодної немає. Ми в чомусь винні, особисто я. Навіть не можу зрозуміти, в чому саме. Може, через те, що у мене було бажання взяти футболістів в оренду з «Динамо». Може. Вони про це весь час і кажуть.

Думаю, зараз вони повинні, напевно, підтримувати нас. Втопити завжди легше. Ми вчимося за ходом чемпіонату. Хотілося би, щоб була якась підтримка. Навіть погана мама все одно дає молоко. На жаль.

– На гостьовому секторі був деякий десант з Одеси. Наскільки важлива ця підтримка?

– Будь-яка підтримка важлива. Особливо якщо наші вболівальники приїжджають нас підтримувати. Це дає додаткові сили, мотивацію. Якщо весь час тюкать лобом об стіл і кажуть: «Ви дурні, нічого не вмієте», відповідно, так воно буде і відбуватися.

Потрібна допомога, але її немає. Боремося з вітровими млинами. У чому загадка – ніяк не можу зрозуміти. Футбол в Одесі є. Команда «Чорноморець» існує, вона грає. Вони хочуть, щоб її взагалі не було? Що тут сказати?

Приберімо 14 футболістів плюс тренерський склад. Може, хтось інший з’явиться. Ви ж радієте, у вас дві команди в Харкові? Ну, радійте. Неважливо, любите ви «Металіст» чи «Металіст 1 925». Ви радієте, як би вони не грали.

Говорити на адресу гравців, моїх футболістів «Чорноморця» негативні речі, завжди говорити негативні речі. Мені це незрозуміло.

«Манчестер Сіті» – одні іноземці, ПСЖ – одні іноземці. Там уболівають за команду, йдуть на трибуни. Два французи грає в ПСЖ і два англійці в «Манчестер Сіті». Але вони ж уболівають.

Напевно, їм краще, щоб не було футболу. Складно сказати, але хотілося, щоб була підтримка. Особисто я не можу сказати про них нічого поганого. Вони прийшли на стадіон, на базу до нас, почали розповідати.

У них якісь конфронтації з «Динамо», фанатами київського клубу. Ми, як колишні представники «Динамо», прийшли зробити добру справу навіть з цими молодими гравцями. Це зараз відсотків на 40 – гравці молодіжної збірної України.

Але і до мене тренери «Чорноморця» стикалися з такою ситуацією. Як прокоментувати це все? Ви хочете, щось побудувати в будинку, а вам кажуть: «Ні, це не можна». Якщо хочете побудувати, потрібно трохи допомогти. Так, не буде результату, прийдіть і виженіть нас. Ви маєте право. Але давайте будувати же щось.

Ми ж всі хочемо зруйнувати – і руйнуємо, руйнуємо, руйнуємо. У молодих хлопців тендітна психологія. Гаразд, старожилу Кравченку не звикати. Їх як уболівальники гнобили, так і гноблять. Це ясна річ, це історія українського футболу.

Але молоді хлопці бояться в місто вийти, на базі сидять. Я не те що плачу і скаржуся, але це якась норма життя. Під час пандемії всі об’єднуються, щоб футбол хоча б був. Тут раз – і він їм не потрібен. Чому? Я не можу зрозуміти.

Ну, переїдемо ми грати в інше місто. Завтра керівництво прийде, скаже, що не дають грати в Одесі, поїхали в Миколаїв. Кому буде легше?

Нам залишається тренуватися і грати, домагатися результату, – сказав Мороз