Захисник київського “Динамо” Олександр Караваєв відповів на питання EuroFootball.com.ua за підсумками матчу 10-го туру УПЛ проти київської “Оболоні” (5:1).

– Вітаю з перемогою та забитим голом! Які ваші загальні враження від гри?

– Звісно, позитивні, бо виграли з гарним рахунком. Погано, що пропустили, але таке буває, тому нічого страшного. Головне, що ми свої голи забили, і гра нам вдавалася.

Хоча “Оболонь” добре сьогодні грала. Мені сподобалося, як вони відкрито грали, намагалися грати. Вони відбивалися, намагалися створювати моменти. Була дуже цікава гра.

– Ви сьогодні грали здебільшого в атаці. Вам до вподоби грати на цій позиції чи краще в захисті?

– Я вже останні 6-7 років граю на різних позиціях. Тому, мені вже байдуже, де грати. Звісно, мені позиція крайнього захисника більш рідна, але якщо є ротація, то для мене немає проблем.

– Ви відзначилися гарним голом сьогодні? Яким цей епізод був вашими очима?

– Ми багато спілкуємося з хлопцями. До цього я казав Владиславу (Кабаєву – прим.): “Коли ти побільше зміщуєшся в центр, то або пробивай, або давай передачі”. Він послухав і зробив цю передачу, дуже гарну. В мене було дуже багато часу, щоб прийняти рішення, прийняти м’яч, пробити.

– Здавалося, що в першому таймі “Динамо” вдавалося абсолютно все, а вже на початку другого “Оболонь” вирівняла ситуацію. Чому не вдалося тиснути на суперника весь час?

– Гра так виходить, що десь виходять моменти, десь ні, десь ти перебудовуєшся по ходу. Тому, все буває. Але в нас уже був результат, і, звісно, “Оболонь” хотіла забити гол, тиснула і відкривалася.

Ми могли цим користатися, в нас було дуже багато виходів, щоб ще більшим зробити рахунок.

– Наступного тижня на “Динамо” чекають важкі і важливі матчі проти “Роми” та “Шахтаря”. Ви вже думали про них чи були зосереджені на “Оболоні”?

– Так, дуже насичений графік, але ми звикли до нього. В нас високі цілі та завдання. Всі розуміють, в якому ми клубі знаходимося.

До цих матчів ми ще не готувалися, бо найважливіший матч – той, який буде наступним. Він уже пройшов. Із завтрашнього дня будемо робити корективи по цьому матчу й готуватися на наступні.

Антон Греськів для EuroFootball.com.ua