Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз поділився думками щодо виступу команди у відборі на Євро-2025.

Напередодні збірна України взяла участь у першому раунді кваліфікації на Євро-2025 (U-17). Протягом кількох днів українці обіграли однолітків із Косова (4:2) та Казахстану (3:0), але поступилися Бельгії (1:2).

Українська збірна посіла друге місце у своїй групі з 6 набраними очками, що дозволило їй вийти до другого раунду, який відбудеться наступної весни.

Згодом Мороз підбив підсумки виступу своїх підопічних у відборі.

«Що сподобалося найбільше в діях підопічних? Насамперед характер. Поясню чому: програючи в дебюті поєдинку команді Косова — 0:2, хлопці продемонстрували всі свої найкращі якості, не лише переломивши перебіг зустрічі, а й показавши змістовний футбол.

Не можу не відзначити характер команди і в поєдинку з Казахстаном. Гра була складна. Суперник добре оборонявся, непогано тікав у контратаки, казахстанці створювали нам багато проблем. Однак терпіння і бажання допомогли збірній України досягти максимального результату. Але знову ж таки, зовсім трохи в нас не вийшло в матчі з бельгійцями.

Тим не менш, наша команда заслуговує на найкращу похвалу. Хлопці молодці. І тут я вкотре хотів би подякувати тренерським штабам клубів, які готують футболістів для збірної. А вже в самій збірній ми намагаємося досягти  максимуму із того, що хлопці отримали у своїх командах», — сказав Мороз.