Збірна Нігерії з футболу бойкотуватиме відбірковий матч до Кубка африканських націй-2025 проти Лівії. Сталось це після того, як національна команда провела в покинутому аеропорту понад 12 годин.

У вівторок, 15 жовтня, Лівія мала приймати Нігерію у домашньому матчі в межах четвертого туру кваліфікації на Кубок африканських націй-2025. Однак поєдинок не буде проведено через бойкот нігерійцями протистояння.

Національна футбольна команда Нігерії прилетіла до Лівії чартерним рейсом напередодні гри. Однак, попри домовленість, міжнародний аеропорт в Бенгазі відмовив літаку нігерійців у посадці. У підсумку команда приземлилася в міжнародному аеропорту Аль-Абрак, але була зачинена у будівлі аеропорту.

За словами капітана збірної Вілліама Трост-Еконга, вони залишались у будівлі понад 12 годин без їжі, води та можливості вийти назовні.

«12+ годин у покинутому аеропорту в Лівії після того, як наш літак перенаправили під час приземлення. Лівійський уряд скасував нашу схвалену посадку в Бенгазі без жодних причин. Вони зачинили двері аеропорту і залишили нас без зв’язку, їжі та напоїв. Як довго вони планують нас тут тримати в заручниках?».

«Після прибуття наш пілот з Тунісу спробував знайти місце, щоб відпочити зі своєю командою, але йому було відмовлено в кожному готелі відповідно до вказівок уряду: [пілот] міг спати там, але членам екіпажу з Нігерії це було не дозволено. Вони повернулися, щоб зараз спати на припаркованому літаку», — написав капітан у соцмережі Х.

Команда звернулась до уряду по допомогу, однак посольство Нігерії не змогло втрутитись в ситуацію, оскільки для цього потрібен дозвіл від уряду Лівії. У підсумку команда прийняла рішення, що бойкотуватиме матч з лівійцями через зневажливе ставлення.

«Як капітан разом із командою ми вирішили, що не будемо грати гру. CAF має переглянути звіт і те, що тут відбувається. Навіть якщо вони вирішать дозволити таку поведінку, нехай Лівія здобуде очки. Ми не погодимося подорожувати кудись тут, навіть з охороною. Це небезпечно».

У підсумку Трост-Еконг опублікував пост, в якому зазначив, що літак заправляється і збірна незабаром вирушить до Нігерії.