Президент Федерації хокею України Георгій Зубко поділився деталями стосовно подальшого майбутнього чемпіонату України з хокею.

В останні тижні український хокей проходить крізь кризові часи. 22 вересня в Кременчуку відбувся так званий «генеральний конгрес Федерації хокею України». Там керівником ФХУ було обрано Сергія Мазура — власника хокейного клубу «Кременчук».

Тим не менш, офіційно президентом Федерації залишається Георгій Зубко. Напередодні він розповів, якою є ситуація з проведенням чемпіонату України з хокею.

«Національний чемпіонат є одним із ключових елементів шантажу з боку наших опонентів. Клуби, до яких причетні представники заколотників, шантажують ФХУ своєю участю в змаганнях. Зараз вже можна говорити прямо: проведення національного чемпіонату під загрозою зриву.

Станом на сьогодні Федерація хокею України перебуває в стані пошуку варіантів, з допомогою яких змагання стартували б. Ми все ще намагаємося привести до тями людей, які, як мені здається, вже й самі не до кінця розуміють, чого хочуть. Псевдоконгреси проведені, у жодних національних реєстрах їхні результати не зафіксовані, а подальшої відповідальності за долю українського хокею ніхто на себе брати не хоче», — заявив Зубко в інтерв’ю сайту Sport.ua.